İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Bill Granger

Bill Granger

Bill Granger
Bill Granger her zaman yemek ve yemek pişirme konusunda tutkulu olmuştur. Hem görsel çekiciliğe sahip hem de kolay ve lezzetli yemekler sunmaktan gurur duyar. Bu uysal yemek yaklaşımı hep Bill’in felsefesinin ve onun devam eden popülaritesinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu yaklaşım ayrıca onun televizyon dizisi Bill’in Yemekleri’nde de yansıtılmaktadır.

Bill yemek pişirmek, yemek ve sevdiklerimizle yemek yiyip sohbet ederek dinlenme isteğimizden nasıl istifade ettiğini şöyle açıklıyor: “Genellikle bir sürü çeşit pişirir herkesin paylaşması için masaya koyarım. İnsanların tabakları birbirlerine uzatıp paylaştıkları sofranın o dinamizmini severim. Bana göre insanları ağırlamanın en doğru yolu budur”.

Bill bilgi birikimini yemek yemekle, okumakla ve yemekleri deneyimlemekle edinmiş, kendi kendini yetiştirmiş aşçılardan. Bu nedenle bizlere izlemesi ve uygulaması kolay tarifler sunuyor. Bill bizlere zaman kazandırmak için hangi noktalarda daha fazla açıklamalar yapması, hangi noktalarda faydalı ipuçları vermesi gerektiğini çok iyi biliyor.

Doğma büyüme Melbourne’lü olan Bill 19 yaşındayken Sydney’e taşınmış. Yemeklere büyük ilgisi olan bir sanat öğrencisiyken yarı zamanlı olarak garsonluk yapmaya başlamış ve ilgi alanı yavaş yavaş sanattan mutfağa doğru kaymış. Yeni fikirler geliştirmeye olan büyük merakı onu kendi restoranları olan bills ve bills 2’yi açmaya itmiş. Her iki restoran da çok kısa sürede büyük başarı kazanarak hem yerliler hem de turistler için birer simge haline gelmişler.

“Bill Granger Avustralya-Asya mutfağının tanrısıdır ve sahip olduğu iki restoran Sydney’in enstitüleri gibidir” - Time Out, Londra

"Yumurtanın erbabı Bill Granger’dir… Sydney’e gidip de bills’de bir kahvaltı etmeden döndüğüme rüyamda görsem inanmam" - Johnny Apple, New York Times

“Hayatta hiçbir şey için sıraya girmem – bills’de bir masa hariç”
Jill Dupleix, The Times, London

En çok satan kitaplar listesine girmiş olan “Sydney Food” ve “bills food” isimli ilk iki kitabını yazdığından bu yana Bill hem Avustralya’da hem de uluslararası arenadaki pek çok dergi için de yazılar yazmıştır. Delicious dergisinde sürekli yazdığı bir köşesi, Angela Catterns’la ABC Radio 702’de yemek üzerine bir bölümü, BBC’nin Olive ve Good Food dergilerinde düzenli köşeleri olduğu gibi Birleşik Krallık’ta Food Illustrated dergisi için de yazılar yazmaktadır. Bill aynı zamanda 2002 yılında BBC’nin prestijli yemek programı Good Food’a davet edilen üç Avustralyalı aşçıdan da biriydi.

2003 Bill için yoğun geçen bir yıl oldu. Ailesi ikinci kızlarının da katılmasıyla biraz daha büyüdü ve çalışma ve hayat tarzını daha da etkiler hale geldi. Bill’in “Bills Open Kitchen” isimli üçüncü kitabı 2003 Ağustos’unda Murdoch Books tarafından yayınlandı. Kitap Bill’in hayatında son yıl içerisinde meydana gelen değişiklikleri ve işi, aileyi ve sofradaki yemeklerin keyfini bir arada götürmeye çalışırken yakalamaya çalıştığı kolaylık ve sadelik arayışını yansıtıyor.