İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Mark Bittman

Mark Bittman

Mark Bittman
Mark Bittman, ülkenin en çok tanınan ve oldukça takdir edilen yiyecek yazarlarından biri. Açık sözlülüğü, dürüst yazım tarzı ve basit tarifleri nedeniyle çok seviliyor. O, New York Times’daki popüler haftalık köşe yazısı “The Minimalist”in (şu anda on birinci yılında) ve ona eşlik eden web videoları ve yine Times tarafından ağırlanan “Bitten / Isırılmış” isimli blogun yaratıcısı.

Bittman’ın en çok satanlar listesindeki "Her Şey Nasıl Pişirilir?" kitabı milyonlarca Amerikalı için basit yemek pişirmenin İncil'i haline geldi; en son kitabı olan "Vejetaryen Her Şey Nasıl Pişirilir?" (IACP/Julia Child Ödülü’nün en son sahibi ve James Beard Ödülü adayı) ise 2007 yılının en çok satan yemek kitaplarından biriydi. Bittman mantıklı beslenme gündemini, "Yiyecek Önemlidir" (Simon ve Schuster 2009) isimli yiyecek, beslenme düzeni ve iklim değişimi ile ilgili çığır açan kitabının yayınlanması ile daha da ileri götürdü.

İlk kez 2005 ilkbaharında yayınlanan ve 2005 en iyi yemek pişirme programı olarak James Beard Ödüllü televizyon programı Bittman Amerika’nın Şefleri ile Kapışıyor’un ev sahipliğini yaptı. İkinci sezon olan Dünyadaki En İyi Tarifler ikinci televizyon programı oldu. İspanya Yollarında isimli ve Gwyneth Paltrow, Claudia Bassols ve Mario Battali ile beraber gerçekleştirdiği PBS programı bir diğer başarılı programlarından biri...

Her Şey Nasıl Pişirilir'le Julia Child genel yemek kitabı ödülünü, James Beard genel yemek kitabı ödülünü ve diğer üç başlıca uluslararası yemek kitabı ödüllerini kazandı. L.A. Times Yemek Kitapları Zirvedekiler Listesinde 130 hafta kalarak bir rekor kırdı. Bittman 1990’ların sonlarında uluslararası ünlü şef Jean-Georges Vongerichten ile en çok satanlar listesine giren bir iş birliğini yaptı. Klasikleri olan Jean-Georges: Evde Dört Yıldızlı Bir Şef ile Birlikte Yemek Pişirmek, uluslararası platformda yayınlanan tüm yemek kitapları arasında en kolay ulaşılabilen şef yemek kitabı olarak değerlendiriliyor. Bittman’ın ilk kitabı olan Balık – Satın Alma ve Pişirme Konusunda Eksiksiz Bir Kılavuz kendi kategorisinde en çok satan kitaplarından biri oldu. Diğer çalışmaları arasında hasılat rekoru kıran Dünyadaki En İyi Tarifler ve New York Times’dan Mark Bittman’ın Basit ve Kolay Tarifleri altında toplanmış olan “Minimalist” yemek kitapları bulunuyor.