advertisement
Rudolph van Veen

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen
Rudolph van Veen (1967) çok genç yaşlarından beri hep bir aşçı olmak istediğini biliyordu. 1985 yılında the Culinaire School van Breda’dan (Breda Aşçılık Okulu) sınıfının biricisi olarak mezun oldu ve o anda ileride bir Master Şef olmayı kafasına koydu. Diğer ülkeler arasından İsviçre’de Master Şef Cas Spijkers ile çalışarak Huize van Wely’de hamur işleri üzerinde uzmanlaştı. 27 yaşındayken Hollanda’da bir şefin alabileceği en yüksek ünvan olan SVH Meesterkok (Master Şef) ünvanını aldı.

Okul zamanlarında yapılan ulusal ve uluslararası aşçılık yarışmaları, kendini aşmak ve diğerlerini geçebilmek adına Rudolph için zorlu sınavlardı. Rudolph Hollanda’da düzenlenen Zilveren Koksmuts-wedstrijden (Silver Chef’s Hat Contest) adlı yarışmada tam dört kez birincilik ödülü ve bunun yanı sıra Hollandalı şefler takımının bir parçası olarak Frankfurt, Sidney, Londra ve Singapur‘da da birçok madalya kazandı.

Rudolph, 1999’da kendisi gibi hamur işleriyle uğraşan dört arkadaşıyla beraber Hollanda Hamur işi Takımı'nı (The Dutch Pastry Team) kurdu. Bu takım hamur işi dalını ulusal ve uluslararası organizasyonlarda desteklemekte ve bu dalda yeni gelişimler yaratmak amacıyla bir test laboratuvarı görevi yapmaktadır. Takım yeni yetenekleri teşvik etmek amacıyla, her sene hırslı ve istekli aşçılar için yapılan ve profesyonel bir yarışma olan Dutch Pastry Award’ı düzenliyor. Rudolph, Beavercreek, Las Vegas ve Phoenix gibi şehirlerde çok tutulan ve her sene düzenlenen ABD Aşçılık Yarışması’nın (USA Pastry Championships) 2000 yılından beri daimi jüri üyesidir. Bunlara ek olarak Rudolph, Cape Town ve Kahire gibi yerlerdeki festivallerde sıkça yemek yapmaktadır.

Rudolph aynı zamanda birçok senedir televizyonda da yemek yapmakta. 2000 yılından bu yana kendisinin gurur kaynağı olduğu Carlo&Irene ekibiyle yaptığı Life&Cooking adlı programla popülaritesi de gittikçe artmaktadır. The Taste of Life ve The Taste of Life Basics gibi televizyon programlarıyla Rudolph, Hollanda’nın en çok tanınan televizyon şeflerinden biri haline geldi. 2010 yılında uçuşan renkleriyle geçtiği Hollanda’nın ilk iki günlük The Little Master Pastry Chef sınavının bir parçası oldu. Bunu yaparak Rudolph bu ülkede kendine hamur işleri şefliğinde olduğu kadar başarılı bir Master Şef diyebilen ilk kişi oldu.

2011 yılında Rudolph, Bus Stop Bakery adında heyecan dolu yeni bir projeyi başlattı. Bus Stop Bakery, içi özel cupcakelerle ve clubcakelerle dolu, tüm Hollanda’yı gezen pembe bir otobüs olan seyyar bir fırın. The Bus Stop Bakery’den elde edilen gelirin %10 u, üç tane Hollanda hayır işi organizasyonuna bağışlandı. The Bus Stop Bakery’de kullanılan tarifler ve cupcakelerin ve clubcakelerin tasarımları Rudolph’un sorumluluğunda.

Rudolph, 24Kitchen’daki birçok programdan sorumlu. De Makkelijke Maaltijd (The Easy Meal) adlı programda Rudolph her gün izleyicileri bütçeye uygun ve kolay hazırlanabilen yemeklerle buluşturuyor. Rudolph, bu programda her Hollandalının sağlıklı ve lezzetli yemekleri keyifle hazırlayabileceğini ilham verici tarzıyla gösteriyor ve bunu yapmayı sağlayan en temel kuralları açıklıyor. Hamur işlerini en sevdiği program olan Rudolph’s Bakery’de pişiriyor. Bu yepyeni programda hamur işi uzmanı şef, bilgi ve tutkusunu tatlı ve içten hamur işi tarifleriyle paylaşıyor. Ekmek de olsa kek de olsa Rudolph, nasıl güzel ve ağız sulandırıcı tatlar ortaya çıkaracağını çok iyi biliyor. The Taste of Life Basics’te Rudolph sağlıklı ve harika tariflerini hazırlamak için Hollanda’nın en iyi malzemelerini araştırıyor. Ve The Taste of Life Travel’da tüm aşçılık harikalarını keşfetmek üzere dünyayı geziyor.