İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Sebastião Castilho

Sebastião Castilho

Sebastião Castilho
Sebastião Castilho 8 Aralık 1976’da Cacaicas Hastanesi’nde doğdu. Üç kardeşin en genci ve bu dünyaya hayatın zorluklarıyla yüzleşmeye hazır savaşçı bir ruh ve azimle gelmiş. Şükür ki, çok fazla zorlukla karşılaşmamış. Estoril’de alışıldık bir ailenin çocuğu olarak doğan Castilho kolaycılığı karakter olarak edinmemeyi tercih etmiştir. Çocukluk yıllarından itibaren kendi yolunu izlemek ve aşık olunacak bir şey aramak konusunda kararlı olmuştur.

Yemek tutkusu şans eseri ortaya çıktıysa da, bu onun hayatında sadece basit bir tesadüf değil. Bu tutkusu onun hayatına anlam ve renk katmış. İleride günlerini doldurup onlara anlam katacak olan bir renk. Sebastian grafik tasarım eğitimini tamamladığında, tatmin olmadığını anlamış, boşlukta hissetmiş ve başka bir şeyleri özlediğini fark etmiş. Daha sonra o “başka şeyleri” ararken etkinlik organizasyonu işine girmişse de orada da tek bulduğu boşluk olmuş. Bu arada küçük, grafik üzerine bir şirket kurmuş ama yine de sabahları uyandığında gülümsemesini sağlayacak bir neden elde edememiş. Daha büyük bir maceraya atılmaya karar vererek NGO Raleigh’de çalışmak için Kosta Rika’ya gitmesi o tarihlere rastlıyor.

O adada sadece küçük bir bıçak ve bir küçük fırın ile bir grup İngiliz’e yemek yaparak üç ay geçirmiştir. Hayattaki amacının farkına varması da işte böyle olmuş: yemek yapmak! Bildiğiniz yemek yapmak, ama her şeyden önemlisi tutku ve yaratıcılıkla. İşte o zaman hatıralar tatlarla karışmış ve aklına annesiyle geleneksel pazara gittiği ve ilk gençlik günlerinde Cuma günleri ailesi için yemek yaptığı günler, o eski anılar gelmeye başlamış. Portekiz’e dönerken artık yemek pişirmenin onun hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunun farkındadır. Ve artık sadece kendisi ve başkaları için yemek yaparak mutlu olabileceğine ikna olmuştur.

"Simply Sebastião" (Basitçe Sebastião) projesi 2010 Ekim'inde, Sebastião’nun mutfak sanatları konusundaki bilgi ve becerilerini kazandığı Cacais ve Quinta do Monte d'Oiro’da Enoteca'dan sonra başlamıştır. Deneyimleriyle geliştirdiği tekniği, derin bir sezgi, lezzet tutkusu ve yemeklerin iyiliği birleşerek ona özgüven ve risk alma konusunda cesaret vermiştir. Mutfakta olduğu gibi hayatta da risk almak her şeyi daha lezzetli kılar. Sebastião’nun mutfağı da aynen böyledir: spontane ve sezgiye dayalı...