İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Fırında Kuşkonmaz Migaslı Kaburga

Oylama 0/5
İşe, paprika ezmesi, karışık baharatlar ve biberle, kaburgaları terbiye ederek başlayın. Ezme zaten tuzlu olduğu için daha fazla eklemeye gerek yok (isterseniz bir tutam ekleyebilirsiniz). Fırın tepsinizi zeytinyağıyla yağlayın ve soyulmuş diş sarımsakları ve birkaç dal kekiği ekleyin. Ardından tepsiye eti de koyup üstünde beyaz şarap gezdirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırınınıza tepsiyi koyun ve 40 dakika boyunca pişirin.


Bu zaman zarfı içinde ‘migas’ımızı hazırlayabiliriz. Kuşkonmazı yıkayın, sert sap kısımlarını kesin ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Kuşkonmaz pişerken ekmeği parçalara ayırın. Ekmek ne kadar sert olursa o kadar iyi – ideali 2-3 günlük bir ekmektir. Böylece ‘migas’ daha kıvamlı olacaktır.

Kuşkonmazı sudan alın ve bir kenara koyun ama suyu dökmeyin çünkü onun içinde ekmeği pişireceğiz. Suya tuz ekleyin ve 3 diş sarımsağın tamamını koyun, sonra da ekmeği kesin. Birkaç dakika, ekmek dağılacak kıvama gelecek yumuşaklığı alana kadar hepsini bir arada pişirin.

Ekmek dağılmaya başladığında ve kızarmaya hazır olduğunda tencereden alın ve fazla suyu süzüp bir kenara koyun. Bu sırada pişen kuşkonmazı, ekmekle pişen diş sarımsakları ve ekmek ve kuşkonmazla birlikte kızartma tenceresinde pişireceğiniz ıspanağı ince ince doğrayın.

Ekmekle kuşkonmazı, ıspanağı ve sarımsağı karıştırın, ‘migas’a daha cazip bir renk vermesi için iki yumurta sarısını malzemelerin içine katın. Son olarak, karışımı geniş bir kızartma tavasına koyun ve bu karışımı kaburgaların sosuyla kızartın ki ‘migas’ın hoş, altın sarısı bir kabuğu olsun.

‘Migas’ hoş ve altın sarısı kıvamına geldiğinde, tavadan alın ve fırında pişirdiğiniz kaburgalarla servis edin. İşte: Tipik Alentejo tarzı lezzetli bir yemek. Deneyin!


Çocuklar için: Hayır
Vejetaryenler için: Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho