advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çikolataya Batırılmış Çıtır Kurabiye

Oylama 0/5
Kurabiye:

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Yumurta akları, şeker ve bir tutam tuzu sertleşene dek çırpın. Badem unuyla pudra şekerini karıştırın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın, una katın. Badem–şeker karışımını, yumurta aklarına ekleyin. Un ve vanilya karışımını da eleyerek ekleyin.
Hepsini dikkatlice karıştırın. Karışımı düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Bir tepsiye şeritler hâlinde karışımdan sıkın, üstüne badem serpiştirin. Bunları 15 dakika fırında pişirip soğumaya bırakın.

Krema:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, vanilya özü, içini boşalttığınız çubuk vanilya ve şekerin yarısını kaynatın. 

Kalan şekerle yumurta aklarını karıştırın, içine un ekleyin. Yumurtalı karışımın içine, sütlü karışımdan bir miktar ekleyip karıştırın, ardından tüm karışımı tencereye dökün. Hepsini iyice karıştırıp çubuk vanilyayı çıkarın. Kremayı kısık ateşte kaynatın, ardından üstünü kapatıp soğumaya bırakın.

Tereyağlı krema:

Tereyağı ve şekeri çırpıp kremanın içine ekleyin. Tereyağlı kremayı bir krema torbasına doldurun. Bu karışımı, kurabiyelerin yarısının düz kısmına sıkıp, üstüne başka bir kurabiye koyarak bastırın.

Son olarak:

Çikolatayı eritip üçte ikisini mermer bir zemine dökün. Çikolata, 26 dereceye gelene dek bir spatulayla karıştırın. Ardından, soğuyan çikolatayı, kalan çikolatanın içine ekleyin. 

Kurabiyelerin uçlarını çikolataya batırıp sertleşmesini bekleyin.


Çocuklar için: Evet
Vejetaryenler için: Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen