İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Baharatlı Yufkalı Tavuk Turta

Oylama 0/5
Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 170 dereceye ısıtın. Soğanı soyup iri parçalara bölün. Tavuğu soğan, safran, toz zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, limon ve tuzla 45 dakika pişirin.

Pişen suyu elekten geçirin. Tavuk etini ince ince doğrayın. Kişnişi de doğrayıp tavukla karıştırın ve biraz et suyu, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Havucu temizleyip kabaklarla birlikte küp küp doğrayın ve zeytin yağında iyice kızartın. Tavuk suyuyla biraz sulandırın, 5 dakika koyulaştırıp sonra soğumaya bırakın. Bademleri bir tavada kavurun, şekeri ekleyip karamelize edin ve bademleri doğrayın. Yumurtayla beraber karıştırın.

2 yaprak yufkaya zeytinyağı sürün ve düz kek kalıbına yerleştirin. Yufkanın ortasına havuç, kabak, tavuk ve badem koyup kapatın. Yumurtayı çırpıp fırçayla yufkaya sürün. Üstüne bir yufka daha yerleştirin.

Yaklaşık 30 dakika boyunca önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üstüne pudra şekeri ve toz tarçın serpin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen