İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Benedict Usulü Yumurta

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Benedict usulü yumurta:

    8 parça streç filmi yağlayın ve küçük bardakların içine yerleştirin. Her bardağın içine bir yumurta kırın. Yumurtaların sarılarının bütün hâlde kalmasına dikkat edin. Streç filmin ağzını kapatın. Bardakları buharlı pişiriciye koyun. Yumurtaları 7 dakika boyunca, 100 derecede, buharda pişirin. Bu sırada yarım muffin’leri ve jambon dilimlerini ızgarada pişirin. Ispanağı buharda ya da tavada hızlıca pişirin. Her tabağa iki adet yarım muffin koyun. Üstüne jambon ve ıspanağı ekleyin. Yumurtaları streç filmin içinden dikkatlice çıkarıp ıspanağın üstüne koyun. Sıcak Hollandaise sosunu yumurtaların üstüne dökün. Bir dal Frenk maydanozu ya da maydanozla süsleyin.
  2. Prev2/2Next

    Hollandaise sosu:

    Yumurta sarılarını sirke ve şarapla pürüzsüz bir hâl alana kadar benmaride çırpın. Eritilmiş tereyağını çırpılmış yumurtaya yavaş yavaş ekleyin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen