text

botton
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Grappalı Bademli Kurabiye

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Bademli kurabiye:

    Bademleri mutfak robotunda çekin. Şeker ve yumurta akını bademlere ekleyin. Bu karışımı bir krema torbasına doldurun. Bir fırın tepsisinin üstüne küçük bezeler hâlinde sıkın. Üstüne şeker serpip oda sıcaklığında 12 saat kurumaya bırakın.

    Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

    Dört parmağınızla bezelerin üstüne bastırıp hamuru çatlatın.

    Bezeleri dört dakika fırında pişirip soğumaya bırakın.
  2. Prev2/3Next

    Krema:

    Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, vanilya baklası, içi boşaltılmış vanilya çubuğu ve şekerin yarısını kaynatın.

    Yumurta sarılarını kalan şekerle karıştırıp içine unu ekleyin. Sütlü karışımın bir kısmını yumurtayla karıştırıp tamamını tencereye boşaltın. İyice karıştırıp vanilya çubuklarını içinden çıkarın. Kremayı kısık ateşte kaynatın. Karışımı bir kaseye boşaltın, üstünü kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Prev3/3Next

    Tereyağlı krema:

    Tereyağı ve şekeri kabarana dek çırpın. İçine krema ve grappa’yı ekleyin.

    Tereyağlı kremayı bir krema torbasına doldurup bir tepsinin içine küçük toplar hâlinde sıkın. Bademli kurabiyeleri, tereyağlı kremanın üstüne koyup dondurun. Çikolatayı eritin. Kurabiyelerin alt kısımlarını, tereyağlı kremalı kısımları kaplanana dek çikolataya batırın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen