İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İşkembe Çorbası

Oylama 0/5

Tencereyi ocağa koyup içine sıcak suyu doldurun, kapağını kapatıp suyu kaynamaya bırakın.

İşkembeyi büyükçe parçalar halinde kesin.

2 adet limonun suyunu sıkın.

Kaynamakta olan suyun içine işkembeleri koyun, limon suyunu döküp zeytinyağını da ekleyin.

Soğanın kabuklarını soyup dört parçaya bölün, tencereye ekleyip kapağını kapatın ve işkembeyi yumuşayana dek pişmeye bırakın. İşkembe bıçakla rahat kesilebildiği zaman pişmiş demektir.

İşkembe pişince altını kapatıp hafif ılınması için bekletin. Ilındıktan sonra pişmiş işkembeleri alıp ince ince dilimleyin.

Büyükçe bir kasenin üzerine süzgeç koyup tencerede kalan işkembe suyunu süzgeçten süzün.

Süzülen suyu tekrar tencereye alıp ocağa koyun ve ince doğranmış işkembeleri ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp çorbayı kaynamaya bırakın.

Terbiyeyi hazırlamak için 2 adet yumurtanın sarısını aklarından ayırıp bir kaseye koyun.

Yumurta sarılarının üzerine unu ve yoğurdu ekleyip tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırın.

1 adet limonun suyunu sıkıp kasedeki karışıma ekleyin, tuzunu da ilave edip çırpma teli ile iyice karıştırarak karışımın akışkan bir kıvam almasını sağlayın.

Karışım akışkan bir kıvam alınca üzerine suyu ekleyip tekrar iyice karıştırın.

Terbiyeyi karıştırmaya devam ederek kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe alıp yavaşça içine ekleyip yedirin.

Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi içine ilave edin ve tekrar kapağını kapatın. İşkembe yumuşacık oluncaya dek çorbayı pişirmeyi sürdürün.

Sarımsakları hafifçe ezerek kabuklarını soyun.

1 adet limonun suyunu sıkın.

Maydanozların yapraklarını ayıklayıp incecik kıyın.

Havanın içine tuzu koyup kabuğu soyulmuş sarımsakları da ekleyin ve püre oluncaya dek sarımsakları ezin.

Sarımsaklar püre olunca limon suyunu ilave edip iyice birbirine karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz yapraklarını da ekleyin. Bu karışımında dilerseniz limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.

Çorba kıvam alıp işkembeler yumuşacık olunca altını kapatıp çorbayı güzelce karıştırın.

Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı limon karışımından gezdirin, karabiber serpiştirip servis edin. Dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.  

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Maksut Aşkar