İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Limonlu Tavuk ve Fırında Pişmiş Patates

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
    • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Limonlu marine sosu:
    • Limonu yıkayıp kurutun.
    • İnce bir rendeyle kabuğunu rendeleyin.
    • Suyunu sıkıp süzün.
    • Sarımsak ve arpacık soğanını soyup ince ince kıyın.
    • Biberiyeyi ince ince doğrayın.
    • Zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
  3. Prev3/5Next

    Butların marine edilmesi:
    • Butları bir fırın tavasına yerleştirin. Marine sosunu ekleyip tavukları yaklaşık 2 saat marine edin. (Daha uzun süre de olabilir.) Mütemadiyen karıştırın.
  4. Prev4/5Next

    Patatesli but:
    • Patatesleri temizleyin.
    • Patatesleri 10 dakika haşlayın.
    • Patatesleri dörde bölün.
    • Soğanları soyup dörde bölün.
    • Patatesler ve soğanları marine edilmiş butlarla karıştırıp marinata bulayın.
    • Fırın tavasını alüminyum folyoyla sarı fırının ortasına yerleştirin. Patates, soğan ve tavuk butlarını 15 dakika kadar fırında pişirin.
  5. Prev5/5Next

    Bu arada, hindibayı hazırlayın:
    • Hindiba için bir tencere tuzlu su kaynayın.
    • Hindibaları ikiye bölüp 3 dakika kaynar suda pişirin.
    • Soğuk suyun altına tutarak süzgeçten geçirin.
    • Her bir hindibayı bir dilim jambona sarın.
    • Tavayı fırından alın.
    • Alüminyum folyoyu çıkarın.
    • Karıştırın ve hindibayı araya koyun.
    • Tepsiyi tekrar fırına verin ve hindibanın sarıldığı jambon kıtır kıtır olana dek, yaklaşık 10 dakika fırında tutun.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen