advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Limonlu Tavuk ve Fırında Pişmiş Patates

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
    • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Limonlu marine sosu:
    • Limonu yıkayıp kurutun.
    • İnce bir rendeyle kabuğunu rendeleyin.
    • Suyunu sıkıp süzün.
    • Sarımsak ve arpacık soğanını soyup ince ince kıyın.
    • Biberiyeyi ince ince doğrayın.
    • Zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
  3. Prev3/5Next

    Butların marine edilmesi:
    • Butları bir fırın tavasına yerleştirin. Marine sosunu ekleyip tavukları yaklaşık 2 saat marine edin. (Daha uzun süre de olabilir.) Mütemadiyen karıştırın.
  4. Prev4/5Next

    Patatesli but:
    • Patatesleri temizleyin.
    • Patatesleri 10 dakika haşlayın.
    • Patatesleri dörde bölün.
    • Soğanları soyup dörde bölün.
    • Patatesler ve soğanları marine edilmiş butlarla karıştırıp marinata bulayın.
    • Fırın tavasını alüminyum folyoyla sarı fırının ortasına yerleştirin. Patates, soğan ve tavuk butlarını 15 dakika kadar fırında pişirin.
  5. Prev5/5Next

    Bu arada, hindibayı hazırlayın:
    • Hindiba için bir tencere tuzlu su kaynayın.
    • Hindibaları ikiye bölüp 3 dakika kaynar suda pişirin.
    • Soğuk suyun altına tutarak süzgeçten geçirin.
    • Her bir hindibayı bir dilim jambona sarın.
    • Tavayı fırından alın.
    • Alüminyum folyoyu çıkarın.
    • Karıştırın ve hindibayı araya koyun.
    • Tepsiyi tekrar fırına verin ve hindibanın sarıldığı jambon kıtır kıtır olana dek, yaklaşık 10 dakika fırında tutun.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen