İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Muzlu Yer Fıstıklı Kek

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık

    Kek:


    Fırını 170 dereceye getirin. Yumurtayla şekeri kabarana ve şeker tamamen çözünene kadar çırpın. Muzu ezin ve yumurtaya katın. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili karıştırın, muzlu hamura ekleyin. Tereyağını eritip karışıma dökün. Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın. Karışımı kalıba dökün. Kekin üstüne yer fıstığı serpin ve 1 saat 10 dakika pişirin.
  2. Prev2/3Next

    Fondan:

    Yumurta akıyla şekeri yumuşayana kadar çırpın. Fondanın yarısına kakao tozu ekleyin.
  3. Prev3/3Next

    Külah:

    Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesin. Uzun kenarını köşeye doğru katlayın ve ok şekli oluşturun. Köşeleri içe doğru katlayarak kapatın. Fondanı dikkatlice külaha doldurun ve soğuyan kekin üstüne sıkın.
Oylama 5/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen