İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Peynire Doymayan Yufka

Oylama 0/5

Sosu hazırlamak için köz biberi bıçak yardımıyla ince kıyın. İçine maydanoz ve taze biberiyeyi ekleyin tekrar kıyın ve karıştırın. Kasenin içerisine aktarın.

İçine tatlı-acı sos, taneli hardal, soya sosu, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Bir kenara alın.

Yufkanızı düz bir zemine serin ve üzerine labne peynirini koyup bir kaşık yardımıyla yufkayı yırtmadan labne peynirini yayın. Labneyi yayacağınız alan yufkayı pişireceğiniz tavanın tabanı kadar olmalıdır.

Yufkayı pişireceğiniz tavaya transfer edin, yufkanın fazla yerlerini tavanın yanından sarkıtın. Rende beyaz peyniri labnenin üzerine yayın.

Üzerine bir kat daha yufka serin. Bu katın üzerine de rende parmesan, kars gravyeri, küflü peynir ve top mozarella peynirlerini rendeleyin. Taze fesleğeni serpiştirin. Yufkanın kenarda kalan kısımlarını peynirlerin üzerine kapatın.

Tavanınızı ocağa koyun ve böreği yufka renk değiştirip çıtırlaşıncaya kadar pişirin. Bir yüzeyi renk aldıktan sonra diğer yüzünü de çevirmeyi unutmayın. Bu işlemi tavanın tabanından daha büyük düz bir tabak ya da kesme tahtası yardımıyla yapabilirsiniz.

Börek piştikten sonra dilediğiniz düz bir tabağa ya da kesme tahtasına aktarın. Bıçak yardımıyla böreği dilimleyin. Üzerine de hazırladığınız sostan yayın, kabaca doğranmış maydanoz serpiştirin. Servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza