İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Somonlu Börek

Oylama 0/5
Fırını 180 dereceye getirin. Milföy hamurunun buzunu çözdürün. Somonu bir dilim milföyün yarısı büyüklüğünde kesin. Dereotunun yapraklarını koparıp ince ince doğrayın, krem peynirle karıştırın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bütün milföy dilimlerine bir kaşık krem peynir, üstüne somon dilimi koyun. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Milföyün köşelerini ortada birleştirip sıkıca bastırın. Börekleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sürün ve susam serpin. Hamura birkaç küçük delik açarak buharın çıkmasını sağlayabilir ve böreklerin açılmasını engelleyebilirsiniz. Bundan sonra börekleri kızarana kadar 25 dakika pişirin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır