à la şerife

à la şerife

TV'de sonraki yayınlar

  1. Pazar 29 Mart saat 19:20

    Bal Kabağı (B02 - S02)

  2. Pazar 29 Mart saat 21:50

    Bal Kabağı (B02 - S02)

  3. Pazartesi 30 Mart saat 08:05

    Bal Kabağı (B02 - S02)

Program Hakkında

Şerife Aksoy bu programda, evinde 12 ay üretim yaptığı, ürünleri mevsime ve iklime göre adapte etmeye basladığı hayatını paylaşıyor. ‘‘Mevsimsel Düşün, Yerel Beslen’’ mottosunu benimseyerek ve ‘‘Sıfır Atık’’ kavramını hayatının merkezine yerleştirdi. Ürettiği her şeyi değerlendirmeye,evine dışarıdan neredeyse hiçbir şey sokmamaya başladı. Şef olarak başladığı yolculuğa permakültür tasarımcısı olarak devam ediyor. Birlikte tek üründen ne kadar renkli sofralar kuracağını ve aslında mutfakta hiçbir şeyin çöp olmadığını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız!

Bölümler

  • 1

    Mantar

    +

    à la şerife’de bu bölümde, Şef Şerife Aksoy, yaşadığı yerin yakınlarında olan bir ormanda mantar avına çıkıyor. Mantar, aslında toprağın kendi ürettiği bir mikroorganizma ve zehirli olanları tüketildiğinde çok ciddi zararları olma ihtimaline karşı Şef tüm çeşitleri tanımanın ve doğru mantarı toplayıp tüketmenin önemini anlatıyor.

    Gelecek Program
    Cumartesi 4 Nisan saat 11:00
    24Kitchen'da
  • 2

    Bal Kabağı

    +

    à la şerife’de bu bölümün başrolünde yaşam yolculuğunun en güzel simgelerinden birisi olan “bal kabağı” var. Şerife Aksoy kendi yetiştirdiği bal kabaklarını topluyor ve birbirinden farklı çeşitlerde olan bu bal kabakları ile şifa niyetine enfes bir Bal Kabağı Çorbası; kara lahanalı, bol baharatlı Kıymalı Bal Kabağı hazırlıyor.

    Gelecek Program
    Pazar 29 Mart saat 19:20
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 29 Mart saat 21:50
    24Kitchen'da
  • 3

    Kestane

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu dış kabuğundaki dikenlerinin aksine içinin yumuşaklığı ve inanılmaz lezzetiyle herkesi şaşırtan Kestane.

    Gelecek Program
    Pazar 5 Nisan saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 5 Nisan saat 18:30
    24Kitchen'da
  • 4

    Ayva

    +

    à la şerife’de bu bölümde meyvesi, kabuğu, içindeki tohumu, yaprağı dahil her bir parçası yenilip kullanılan en yegane ürünlerden bir tanesi olan AYVA var.

    Gelecek Program
    Pazar 12 Nisan saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 12 Nisan saat 18:50
    24Kitchen'da
  • 5

    Palamut

    +

    à la şerife’de bu bölümde; harika Palamut reçeteleri var. Şerife Aksoy, yaşadığı yerin yakınlarındaki bir balıkçı kasabasından Palamut almaya gidiyor ve özellikle bir şef olarak balık sezonunu takip etmenin önemini anlatıyor.

    Gelecek Program
    Pazar 19 Nisan saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 19 Nisan saat 18:45
    24Kitchen'da
  • 6

    Yumurta

    +

    Gelecek Program
    Pazar 26 Nisan saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 26 Nisan saat 18:35
    24Kitchen'da
  • 7

    Patates

    +

  • 8

    Zeytin

    +

  • 9

    Kereviz

    +

  • 10

    Tavuk

    +

Tarifler