à la şerife

Köz Biber Çorbası

06:31

TV'de sonraki yayınlar

  1. Cumartesi 15 Ağustos saat 10:50

    Hindi (B07 - S01)

  2. Cumartesi 15 Ağustos saat 14:45

    Bamya (B08 - S01)

  3. Cumartesi 15 Ağustos saat 22:25

    Bamya (B08 - S01)

Program Hakkında

Şerife Aksoy bu programda, evinde 12 ay üretim yaptığı, ürünleri mevsime ve iklime göre adapte etmeye basladığı hayatını paylaşıyor. ‘‘Mevsimsel Düşün, Yerel Beslen’’ mottosunu benimseyerek ve ‘‘Sıfır Atık’’ kavramını hayatının merkezine yerleştirdi. Ürettiği her şeyi değerlendirmeye,evine dışarıdan neredeyse hiçbir şey sokmamaya başladı. Şef olarak başladığı yolculuğa permakültür tasarımcısı olarak devam ediyor. Birlikte tek üründen ne kadar renkli sofralar kuracağını ve aslında mutfakta hiçbir şeyin çöp olmadığını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız!

Klipler

Bölümler

  • 1

    Mantar

    +

    à la şerife’de bu bölümde, Şef Şerife Aksoy, yaşadığı yerin yakınlarında olan bir ormanda mantar avına çıkıyor. Mantar, aslında toprağın kendi ürettiği bir mikroorganizma ve zehirli olanları tüketildiğinde çok ciddi zararları olma ihtimaline karşı Şef tüm çeşitleri tanımanın ve doğru mantarı toplayıp tüketmenin önemini anlatıyor.

  • 2

    Bal Kabağı

    +

    à la şerife’de bu bölümün başrolünde yaşam yolculuğunun en güzel simgelerinden birisi olan “bal kabağı” var. Şerife Aksoy kendi yetiştirdiği bal kabaklarını topluyor ve birbirinden farklı çeşitlerde olan bu bal kabakları ile şifa niyetine enfes bir Bal Kabağı Çorbası; kara lahanalı, bol baharatlı Kıymalı Bal Kabağı hazırlıyor.

  • 3

    Kestane

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu dış kabuğundaki dikenlerinin aksine içinin yumuşaklığı ve inanılmaz lezzetiyle herkesi şaşırtan Kestane.

  • 4

    Ayva

    +

    à la şerife’de bu bölümde meyvesi, kabuğu, içindeki tohumu, yaprağı dahil her bir parçası yenilip kullanılan en yegane ürünlerden bir tanesi olan AYVA var.

  • 5

    Palamut

    +

    à la şerife’de bu bölümde; harika Palamut reçeteleri var. Şerife Aksoy, yaşadığı yerin yakınlarındaki bir balıkçı kasabasından Palamut almaya gidiyor ve özellikle bir şef olarak balık sezonunu takip etmenin önemini anlatıyor.

  • 6

    Yumurta

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu, yaşam döngüsünü bir canlının tekrar ortaya çıkışıyla en güzel ifade eden ürünlerden bir tanesi olan Yumurta. Şef Şerife Aksoy sürdürülebilir bir döngü kurduğu arazisinde bakımını kendi üstlendiği kümesinden önce yumurtaları topluyor.

  • 7

    Patates

    +

    à la şerife’de bu bölümde, dünyanın neredeyse her yerinde mutfakların vazgeçilmez ürünü ve belki de en temel gıdası olan PATATES var. Şerife Aksoy önce kendi yetiştirdiği birbirinden farklı çeşitte patateslerini hasat ediyor.

  • 8

    Zeytin

    +

    à la serife’de bu bölümün konusu; yaşamın, barışın ve ölümsüzlüğün simgelerinden en güzeli, ZEYTİN. Şerife Aksoy hayallerini inşa etmeye devam ediyor ve ilk olarak zeytin üreticisi olan bir arkadaşının ona getirdiği fideleri onunla beraber kendi arazisine dikerek kendi zeytin ormanını oluşturuyor.

  • 9

    Kereviz

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu her şeyiyle doğanın en şifalı ürünlerinden olan KEREVİZ. Şerife Aksoy kendi yetirştirdiği kerevizler hasat ediyor ve bu kerevizlerle ilk olarak doğru teknikle pişirmenin önemini vurgulayarak, harika bir meyvemsi lezzet olan Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz hazırlıyor.

  • 10

    Tavuk

    +

    à la şerife’de bu bölümde; sürdürelebilir kümes hayatını öğreniyoruz. Şef, harika Tavuk reçeteleri paylaşıyor. Öncelikle her derde deva, mutfağımızda bir yıl boyunca tüketebileceğimiz Tavuk Suyu hazırlıyor. Ardından vahşi bir lezzet olan Pate’yi kızarmış ekmek üzerinde bir şölene dönüştürüyor. Ve tabii ki sofralarımızın baş tacı, Fırında Tavuk hazırlıyor.

  • 11

    Havuç

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu, maydanozgiller familyasından ve daha çok çiğ olarak tükettiğimiz en sağlıklı kök sebzelerden HAVUÇ. Şef, mutfağında sapına da en az kökü kadar yer veriyor ve hasat ettiği havuçlarla harika reçeteler paylaşıyor. İlk olarak, havuç ve havucun saplarını kullanarak bir à la şerife reçetesi olan harika bir Havuç Saplı Meze hazırlıyor.

  • 12

    Armut

    +

    à la şerife’de bu bölümde; farklı ARMUT türleriyle, mutfağımızda, hangi eşleştirtimeleri yapabileceğimizi öğreniyoruz. İlk olarak Ekşi Mayalı harika bir ekmeği, Santa Maria Armut’larla eşleştirerek keyifli bir reçete paylaşıyor.

  • 13

    Soğan

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu, mutfağın ve bahçenin olmazsa olmazlarından SOĞAN. Öncelikle; Şef, kusursuz Karamelize Soğan hazırlamanın püf noktalarını bizimle paylaşıyor ve oryantalist bir reçete Karamelize Soğan ve Soğanlı Omlet hazırlıyor.

Tarifler