à la şerife

Köz Biber Çorbası

06:31

Program Hakkında

Şerife Aksoy bu programda, evinde 12 ay üretim yaptığı, ürünleri mevsime ve iklime göre adapte etmeye basladığı hayatını paylaşıyor. ‘‘Mevsimsel Düşün, Yerel Beslen’’ mottosunu benimseyerek ve ‘‘Sıfır Atık’’ kavramını hayatının merkezine yerleştirdi. Ürettiği her şeyi değerlendirmeye,evine dışarıdan neredeyse hiçbir şey sokmamaya başladı. Şef olarak başladığı yolculuğa permakültür tasarımcısı olarak devam ediyor. Birlikte tek üründen ne kadar renkli sofralar kuracağını ve aslında mutfakta hiçbir şeyin çöp olmadığını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız!

Klipler

Bölümler

Sezon 1
  • 1

    Bal

    +

    Kendi kendine yeten bir döngü yaratmayı hedefleyen Şerife, arazisindeki kovanlardan bir yıldır heyecanla beklediği bal hasadını yapıyor ve hasat ettiği çok değerli ürünü baldan: Bal Sirkesi, Ballı Hardal, Ballı Mayonez yapıyor.

  • 2

    Fasulye

    +

    Arazisinde yetiştirdiği ürünlerin değerini bilen ve kökünden yaprağına değerlendirmeyi amaç edinen Şerife, yetiştirdiği farklı fasulye çeşitlerini hasat ediyor, doğru ürünü doğru yemekte kullanmanın püf noktalarını paylaşıyor.

  • 3

    Mısır

    +

    Sürdürülebilir tarım ve sıfır atık felsefesiyle yola çıkan Şef Şerife Aksoy, arazisinde kendi yetiştirdiği mısırları hasat ediyor ve bu değerli ürünün birçok farklı kullanım şeklini gösteriyor.

  • 4

    Kabak

    +

    Şerife Aksoy bu bölümde kendi arazisinde ürettiği kabakları hasat ediyor. Doğru kabak çeşidi, doğru yemekle birleştiği ve doğru teknikle işlendiği zaman birbirinden güzel lezzetlerin nasıl çıkacağını paylaşıyor.

  • 5

    Süt

    +

    Kendi kendine yeten bir döngü yaratmayı hedefleyen Şef Şerife Aksoy, coğrafi işaretli ürünleri bulmayı ve mutfağında kullanmayı çok önemsiyor ve bu bölümde mutfağının en temel gıdalarından biri olan Süt’ü işliyor.

  • 6

    Domates

    +

    Arazisinde kendi yetiştirdiği ürünleri kökünden yaprağına değerlendiren Şef Şerife Aksoy, hasat ettiği domateslerle Osmanlı'dan gelen bir lezzet olan Yeşil Domates Dolması, birçok yemeğin tamamlayıcısı olan Domates Sosu ve harika bir Domates Soslu Pizza hazırlıyor.

  • 7

    Hindi

    +

    Kendi arazisinde toprağı işleyerek kendi ürünlerini üreten ve aynı zamanda kümes hayvancılığı da yapan Şerife Aksoy, yılbaşı menüsünü “â la şerife” yorumu ile hazırlıyor: Bütün Hindi, hindi etinin yanına çok yakışacak olan Fırında Kök Sebzeler ve Avokadolu Narlı Yedikule Marul Salatası.

  • 8

    Bamya

    +

    Şerife aksoy bu bölümde kendi yetiştirdiği Bamyaları hasat ediyor ve doğru bamya çeşidiyle doğru yemekler hazırlandığı zaman birbirinden güzel lezzetlerin nasıl ortaya çıkacağını paylaşıyor.

  • 9

    Patlıcan

    +

  • 10

    Biber

    +

    à la Şerife’de bu bölümde, acısıyla tatlısıyla sofralarımızı tatlandıran biber reçeteleri var. Şerife Aksoy biber çeşitlerini nasıl doğru işleyeceğimizi bizimle paylaşıyor.

  • 11

    İncir

    +

    à la Şerife’de bu bölümde mucize bir ağaç olan incir var. Şerife Aksoy hem dalından yiyebileceğimiz, hem de şekerleşmiş incirler için harika reçeteler paylaşıyor.

  • 12

    Elma

    +

    à la Şerife’de bu bölümde, Şef Şerife Aksoy, insanlık tarihinin en eski meyvelerinden elma ile reçeteler hazırlıyor.

  • 13

    Üzüm

    +

    Şerife Aksoy, kendi bağından hasat ettiği üzümlerle; bilinen en eski fermante üzüm içeçeklerinden bir tanesi olan Naneli Hardaliye, yanına biberiye ile aromalandırdığı çıtır çıtır Hardaliyeli Kuzu Kaburga ve yöresel bir tarif olan Pepeçura’yı kendi yorumuyla hazırlıyor.

Tarifler