à la şerife

Köz Biber Çorbası

06:31

TV'de sonraki yayınlar

  1. Perşembe 28 Mayıs saat 00:45

    Tavuk (B10 - S02)

  2. Perşembe 28 Mayıs saat 07:50

    Tavuk (B10 - S02)

  3. Perşembe 28 Mayıs saat 16:05

    Tavuk (B10 - S02)

Program Hakkında

Şerife Aksoy bu programda, evinde 12 ay üretim yaptığı, ürünleri mevsime ve iklime göre adapte etmeye basladığı hayatını paylaşıyor. ‘‘Mevsimsel Düşün, Yerel Beslen’’ mottosunu benimseyerek ve ‘‘Sıfır Atık’’ kavramını hayatının merkezine yerleştirdi. Ürettiği her şeyi değerlendirmeye,evine dışarıdan neredeyse hiçbir şey sokmamaya başladı. Şef olarak başladığı yolculuğa permakültür tasarımcısı olarak devam ediyor. Birlikte tek üründen ne kadar renkli sofralar kuracağını ve aslında mutfakta hiçbir şeyin çöp olmadığını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız!

Klipler

Bölümler

  • 1

    Mantar

    +

    à la şerife’de bu bölümde, Şef Şerife Aksoy, yaşadığı yerin yakınlarında olan bir ormanda mantar avına çıkıyor. Mantar, aslında toprağın kendi ürettiği bir mikroorganizma ve zehirli olanları tüketildiğinde çok ciddi zararları olma ihtimaline karşı Şef tüm çeşitleri tanımanın ve doğru mantarı toplayıp tüketmenin önemini anlatıyor.

  • 2

    Bal Kabağı

    +

    à la şerife’de bu bölümün başrolünde yaşam yolculuğunun en güzel simgelerinden birisi olan “bal kabağı” var. Şerife Aksoy kendi yetiştirdiği bal kabaklarını topluyor ve birbirinden farklı çeşitlerde olan bu bal kabakları ile şifa niyetine enfes bir Bal Kabağı Çorbası; kara lahanalı, bol baharatlı Kıymalı Bal Kabağı hazırlıyor.

  • 3

    Kestane

    +

    à la şerife’de bu bölümün konusu dış kabuğundaki dikenlerinin aksine içinin yumuşaklığı ve inanılmaz lezzetiyle herkesi şaşırtan Kestane.

  • 4

    Ayva

    +

    à la şerife’de bu bölümde meyvesi, kabuğu, içindeki tohumu, yaprağı dahil her bir parçası yenilip kullanılan en yegane ürünlerden bir tanesi olan AYVA var.

  • 5

    Palamut

    +

    à la şerife’de bu bölümde; harika Palamut reçeteleri var. Şerife Aksoy, yaşadığı yerin yakınlarındaki bir balıkçı kasabasından Palamut almaya gidiyor ve özellikle bir şef olarak balık sezonunu takip etmenin önemini anlatıyor.

  • 6

    Yumurta

    +

  • 7

    Patates

    +

  • 8

    Zeytin

    +

  • 9

    Kereviz

    +

    Gelecek Program
    Cumartesi 30 Mayıs saat 11:00
    24Kitchen'da
  • 10

    Tavuk

    +

    Gelecek Program
    Perşembe 28 Mayıs saat 00:45
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Perşembe 28 Mayıs saat 07:50
    24Kitchen'da
  • 11

    Havuç

    +

    Gelecek Program
    Pazar 31 Mayıs saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 31 Mayıs saat 19:25
    24Kitchen'da
  • 12

    Armut

    +

    Gelecek Program
    Pazar 7 Haziran saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 7 Haziran saat 19:00
    24Kitchen'da
  • 13

    Soğan

    +

    Gelecek Program
    Pazar 14 Haziran saat 12:30
    24Kitchen'da
    Gelecek Program
    Pazar 14 Haziran saat 19:00
    24Kitchen'da

Tarifler