Şerife Aksoy

Şerife Aksoy

Bio

İstanbul Le Cordon Bleu mezunu bir şef. Eğitimli bahçıvan ve arıcı. Kendi arazisinde sebzesi, meyvesi, ekmeği ve protein kaynaklarıyla kendine yeten bir döngü yaratmayı başaran ve yakın gelecekte neredeyse dışarıdan hiçbir girdi, hiçbir malzemeye ihtiyaç duymayacak bir sistem kurmayı hedefleyen bir permakültür tasarımcısı.

Yerel üretimi ve coğrafi işaretlemeyi destekliyor. Mevsimsel düşünüp yerel besleniyor.

Televizyonda yemek programları yapıyor ve kendi mutfağında yemek atölyeleri düzenliyor.

Tasarladığı lezzetler bir taraftan Anadolu kültürüne ait yani  “à la Turca” ama  bunları evrensel teknikler kullanarak yaptığı için bu lezzetler aynı zamanda batılı yani “à la Franca”. Kendisi bu birleşime “à la Şerife” diyor.

à la Şerife lezzetler tasarlamayı ve bunları paylaşmayı amaçlıyor.