Maksut'un Neolokal Mutfağı

Maksut'un Neolokal Mutfağı

Sinopsis

24Kitchen’ın yaratıcı şefi Maksut Aşkar, uzun zamandır üzerinde çalıştığı neo-lokal felsefesine odaklanarak Türk mutfağına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Salt Galata’da açtığı yeni mekanı Neolokal ile aynı adı taşıyan programında Maksut, Türk yemeklerine modern dokunuşlar katacak ve kendi sanatsal, minimal ve modern yorumunu katarak bize sunacak. Yüzyıllardır bilinen geleneksel yemeklerimizi yeniden yaratarak bu cevherleri gelecek nesillere aktaracak.

Bölümler

Sezon 1
  • 1

    Dalyan Köfte

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Menemen, Dalyan Köfte ve Ihlamurlu İrmik Helvası yer alıyor.

  • 2

    Kuzu Etli Arapsaçı

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Kuzu Etli Arapsaçı, Zeytinyağlı Pırasa ve Semizotlu Cacık yer alıyor.

  • 3

    Domates Soslu Sucuk Köftesi

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Tahinli piyaz, Domates Soslu Sucuk Köftesi ve Limonlu Yoğurt Tatlısı yer alıyor.

  • 4

    Maklube

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Kabak Borani, Maklube ve Kerebiç yer alıyor.

  • 5

    Salma Aşı

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Meyveli Pilav, Salma Aşı ve reçel yapımı yer alıyor.

  • 6

    Ali Nazik

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde Müceddere, Ali Nazik ve Ekmek Kadayıfı yer alıyor.

  • 7

    Türlü Güveç

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde Çılbır, Türlü Güveç ve Yoğurt Yapımı yer alıyor.

  • 8

    Buhara Pilavı

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde Tirili Paça, Buhara Pilavı ve Ayva Tatlısı yer alıyor.

  • 9

    Hamsili Pilav

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde Hamsi Çorbası, Hamsili Pilav ve Pepeçura yer alıyor.

  • 10

    Balık Papaz Yahni

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde Acıbadem Kurabiyesi, Balık Papaz Yahni ve İncir Sirkesi yer alıyor.

  • 11

    Kuru Patlıcan Dolması

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Analı Kızlı, Kuru Patlıcan Dolması ve Aşure yer alıyor.

  • 12

    Terkib-i Çeşidiye

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Bamya Çorbası, Terkib-i Çeşidiye ve Revani yer alıyor.

  • 13

    Patlıcan Pehli

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Kapuska, Patlıcan Pehli ve Lokma Tatlısı yer alıyor.

  • 14

    Kavılca Bulguru Pilavı

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Tavuklu Mahmudiye, Kavılca Bulguru Pilavı ve Turşu yer alıyor.

  • 15

    Ciğerli Pilav

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Terbiyeli İşkembe Çorbası, Ciğerli Pilav ve Bat yer alıyor.

  • 16

    Ayva Bastısı

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Midye Tava, Ayva Bastısı ve Dil Söğüş yer alıyor.

  • 17

    Dobo

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Mumbar Dolması, Dobo ve Soğan Piyazı yer alıyor.

  • 18

    Sini Kebabı

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Lebeni, Sini Kebabı ve Kadayıflı Muhallebi yer alıyor.

  • 19

    Ekşili Dolma

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Mercimekli Çiğ Börek, Ekşili Dolma ve Güllü Mandalina Şerbeti yer alıyor.

  • 20

    Pazı Kayganası

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Muhlama, Pazı Kayganası ve Sütlaç yer alıyor.

  • 21

    Kavılca Bulgurlu Midye Dolması

    +

    Anadolu’nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Karidesli Deniz Börülcesi Mücveri, Kavılca Bulgurlu Midye Dolması ve Peynir yer alıyor.

  • 22

    İmam Bayıldı

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Su Böreği, İmam Bayıldı ve Bazlama yer alıyor.

  • 23

    Siyez Bulgurlu Yaprak Sarma

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Kaytaz Böreği, Siyez Bulgurlu Lahana Sarması ve Tulumba Tatlısı yer alıyor.

  • 24

    Çökertme Kebabı

    +

    Anadolu'nun bereketli topraklarının bizlere sunduğu lezzetleri birleştirmek, yeni tatlar yaratmak ve bunları çok şık sunumlarla paylaşmayı hedefleyen Maksut, geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktaracak. Günün menüsünde ise Beyin Tavası, Çökertme Kebabı ve Tarhana yer alıyor.