12 Saatte Tavşan Bolonez

12 Saatte Tavşan Bolonez

Tarif

Fırınınızı önceden 110 dereceye ısıtın. En büyük boy güveç tencerenizi orta ateşe koyun. İçine bir miktar zeytinyağı ve doğranmış bacon’ı ilave edin. Hafifçe kızardıktan sonra defne yapraklarını, biberiye dallarını ve bütün tavşanı ilave edin. Sakatatlarını da üstüne koyun. Bütün bir baş sarımsağı, pırasaları, havuçları, kereviz saplarını ve soğanları ekleyin. Sonra kurutulmuş mantarları, konserve domatesleri, birayı, domates salçasını ve üstünü örtecek kadar, yaklaşık bir litre suyu ilave edin. Kaynama noktasına getirin. Bolca karabiber ve birkaç tutam tuzla cömertçe çeşnilendirin. Müskatın yarısını rendeleyin. Kapağını kapatın. Güveç tenceresini fırına yerleştirip 12 saat boyunca pişirin.

Piştikten sonra bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elinize bulaşık eldiveni giyip başka bir tencere alın. Yemeğin zevk verecek kısmını şimdi oluşturacaksınız. Tenceredekileri azar azar alın. Kemikleri ya da sebze kabuklarını ayıklayın. Taze baharatları ayırın. Güzelce pişen eti kemiklerinden ayırıp didikleyin ve temiz tencereye koyun. Sebzeleri ve sakatatları elinizde sıkarak parçalayın. Geride kalan suyu da yeni tencereye dökün. Sonra elinizden kaçan herhangi bir şey olmaması için tekrar bir bakın. Tadına bakın ve gerekirse çeşnilendirin. Yarım limonun kabuğunu ince ince rendeleyin. Sosa canlılık katmak için biraz kekik atın. Sosu buzdolabı poşetlerine bölüştürerek dondurabilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Tavşan bolonez yapmak istediğiniz zaman kişi başı küçük bir kepçe sosu orta ateşte tekrar ısıtın. Kişi başı 80 gram makarna hazırlayın. Bu yemek için benim tercihim spagetti ya da penne’dir. Paketteki tarife göre tuzlu suda haşlayın, süzün ve nişastalı pişirme suyunun birazını ayırın. Sosunuzla karıştırın. Sosun kıvamını ayarlamak için makarnanın pişirme suyundan ekleyin. Sonra büyük bir avuç da peynir koyun. Tadına bakın ve çeşnisini kontrol edin. Üstüne tekrar bol miktarda peynir serperek, biraz natürel sızma zeytinyağı gezdirip taze kekik serperek servis edin.

Malzemeler

  • 3 dilim pastırma
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 dal biberiye
  • 1 adet tavşan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 sap kereviz
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 20 gram kurutulmuş porçini mantarı
  • 1 adet konserve domates
  • 1 şişe bira
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet müskat
  • 1 adet limon
  • 3 dal taze kekik
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 paket penne makarna
  • 1 ölçü parmesan peyniri rendesi

Benzer Tarifler