İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

4 Çeşit Pratik Kuşkonmaz

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Buharda Kuşkonmaz ve Çabuk Domates Sosu

    Geniş bir tencerede 2,5 santimetre yüksekliğinde suyu kaynatın. 4 dal taze biberiyenin yapraklarını koparın. 4 dilim kaliteli füme pastırmayı kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın. 4 tane olgun domatesi ikiye bölün. İkiye bölünmüş domatesleri kesik tarafından başlayarak rendeleyin. Kabuğunu ayırın. 500 gram kuşkonmazı ayıkladıktan sonra bir süzgece boşaltıp kaynar suyun üstüne oturtun. Üstünü kapakla ya da alüminyum folyoyla örterek 3-4 dakika ya da yumuşayana kadar pişirin. Bu arada, geniş bir tavayı yüksek ateşe koyun. Biraz zeytinyağı ve doğranmış pastırmayı ekleyin. Pastırma kızardıktan sonra biberiye yapraklarını da koyup 40 saniye daha pişirin. Sonra ikisini de bir tabağa alın. Aynı tavaya bir parça tereyağı koyun. Domatesi ekleyin. Kaynamaya bırakın ve güzelce çeşnilendirin. Kuşkonmazı servis tabağına alın, sıcak domates sosunu üstüne dökün. Çıtır çıtır Pastırma ve biberiyeyi üstüne serperek servis edin.
  2. Prev2/4Next

    Kızarmış Ekmek Üstü Worcestershire Soslu Kuşkonmaz ve Mantarlar

    Dört dişi sarımsağı soyun ve ince ince kıyın. Geniş bir tavayı yüksek ateşin üstüne koyun. Bolca zeytinyağı ekleyin. 4 dilim ekmeği ekmek kızartma makinesinde kızartın. 2 avuç dolusu fırçalanarak temizlenmiş mantarı dilimleyin. 500 gram yıkanmış ve sert uçları alınmış kuşkonmazı lokmalık boyutta doğrayın. Kıyılmış sarımsakla birlikte sıcak tavaya atın. 4 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Küçük bir avuç düz yapraklı maydanozu ince ince kıyın. Çoğunu tavaya ekleyin. 8 yemek kaşığı Worcestershire sosu ve biraz da tereyağı ilave edin. Tavayı ateşten alın ve 30 saniye boyunca ya da sosunuz koyulaşana kadar karıştırın. İsteğinize göre çeşnilendirin. Sıcak, kızarmış ekmek dilimlerinin üstüne yayın ve maydanozun kalanıyla süsleyin.
  3. Prev3/4Next

    Limonlu, Tereyağlı Izgara Kuşkonmaz ve İnce Dilimlenmiş Lancashire Peyniri

    Izgara tavanızı yüksek ateşe koyun. 500 gram yıkanmış ve sert uçları alınmış kuşkonmazı kuru ızgara tavasına yerleştirin. Yumuşayana kadar yani kabaca ikişer/üçer dakika kadar her yüzünü pişirin. Büyük bir kâseye bir parça tereyağıyla birlikte alın. Üstüne bolca limon suyu sıkın, birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Tabaklara dağıtın ya da büyük bir tabağa alın. 2 büyük avuç dolusu salata yaprağını natürel sızma zeytinyağıyla karıştın. Tuz ve karabiber ekleyip bolca limon suyu sıkın. Sebze soyacağı kullanarak Lancashire ya da Ticklemore gibi İngiliz peynirlerini ince ince dilimleyin ve servis edin.
  4. Prev4/4Next

    Naneli Çiğ Kuşkonmaz Salatası, Körpe Ispanak ve Taze Bezelye ile

    Bir salata kâsesine 2 büyük avuç dolusu yıkanmış körpe ıspanak yaprağı ve 2 büyük avuç dolusu ayıklanmış bezelye tanesi koyun. Bir avuç dolusu taze nane yaprağını ince ince kıyın ve salata kâsesine ekleyin. 8 adet çiğ kuşkonmazı güzelce yıkayın, sert uçlarını alın. Sebze soyacağı kullanarak ince şeritler hâlinde kesin. Bolca tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bir limonun suyunu sıkın ve onun üç katı kadar natürel sızma zeytinyağıyla beraber üstünde gezdirin. Küçük bir avuç yumuşak keçi peynirini üstüne ufalayın. Sonra karıştırıp servis tabağına alın. Bezelyeler salata kâsesinin dibine düşmüş olacaktır. Onları da alıp üstüne serpiştirin.
Oylama 0/5
Bu yemeklerin malzemeleri çok farklılık gösteriyor. Malzeme listesini tariflerin içinden dilediğiniz ölçülerde alabilirsiniz. Ama onur konuğumuz kuşkonmaz!
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Jamie Oliver