Tarif

Yeşil elmayı rendeleyin, daha sonra chili biberini, arpacık soğanını ve taze zencefili ince ince doğrayın.

AutoCook Pro’nun haznesine tereyağını koyun. Reçel programına gelin ve orta seçeneğini seçin. Başla tuşuna basın. Elmayı, arpacık soğanını, chili biberini, taze zencefili AutoCook Pro’nun haznesine koyun ve yaklaşık 5 dakika kavurun. Biberiye yapraklarını ve adaçayını çok inceltmeden doğrayın, karanfil ve çubuk tarçınla birlikte AutoCook Pro’nun haznesine ekleyin. Bütün tatların birbirine karışmasını sağlamak için yaklaşık 2 dakika karıştırın. Elde edilen karışıma şekeri ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra portakal suyunu ve şeftali aromalı soğuk çayı ekleyip bitiş sinyalini duyana kadar ara ara karıştırın.*

Bitiş sinyalini duyduğunuzda reçeli hazneden bir kaba alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

*AutoCook için 450 ml portakal suyu ve 280 ml su kullanın.

Malzemeler

  • 240 gram yeşil elma
  • 30 gram tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 3 adet karanfil
  • 2 dal biberiye
  • 20 gram chili biberi
  • doğranmış
  • 100 gram arpacık soğan
  • 20 gram zencefil
  • 300 ml portakal suyu
  • 1.5 adet tarçın çubuğu
  • 180 ml şeftali aromalı soğuk çay