İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Acıbadem Kurabiyesi

Oylama 5/5

4 adet yumurtanın beyazını ayırıp bir kaseye koyun. 2 adet yumurta sarısını da ayrı bir kaseye koyun.

Mutfak robotunun içine yumurta beyazlarının yarısını dökün. Çekilmiş badem içini de ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar çekin.

Krema kıvamına gelen karışımı tavanın içine koyun, üzerine fındık tozu, geri kalan yumurta akı ve toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak hepsini birbirine iyice yedirin. Şeker eriyinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika bu işleme devam edin.

Şeker eriyip karışım iyice kavrulduktan sonra kurabiye harcını bir tabağa ya da borcama alıp yayın ve soğumaya bırakın.

Limonun suyunu sıkıp kasedeki 2 adet yumurta sarısıyla karıştırın.

Soğuyan harcı hamur yoğurucu makinenin içine koyun. Orta hızda karışmaya bırakın.

Makinenin karıştırma işlemi devam ederken kurabiye harcının içine yavaş yavaş yumurta – limon suyu karışımını ilave edin. 1-2 dakika daha karışmaya bırakın.

Kelepçeli kek kalıbının içine kurabiye harcının yapışmaması için yağlı kağıt yerleştirin.

İyice karışmış olan harcı kek kalıbının içine dökün. Kabı sallayarak kurabiye harcının eşit yayılmasını sağlayın.

Kurabiye harcını 160 derecelik fırına koyup 45 dakika pişirin. Bu işlemin sonunda fırını 180 dereceye getirin ve 15 dakika da bu ısıda pişirin.

Pişen acıbadem kurabiyesini fırından alıp kek kalıbından çıkartın.

Acıbadem kurabiyesini yağlı kağıttan ayırmadan pizza dilimi gibi kesin. Biraz ılındıktan sonra da yağlı kağıttan ayırın ve servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Maksut Aşkar