İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Acılı Domates Soslu ve Biberiyeli Fırın Tavuk

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Tavuk:

    Tavuğu yarım kesin. Sebzeleri iri küpler halinde doğrayın ve bir fırın tepsisi içerisine ekleyin. Biberiye yapraklarını ince kıyın ve zeytinyağı ile karıştırın. Biberiye karışımını tavuğun derisinin altına yerleştirin ve her tarafına güzelce sürün. Tavuğu sebzelerin üzerine yerleştirin ve tepsinin altına bir miktar su ekleyin. Tepsiyi folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. 40 dakika sonra folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha üzeri açık pişirin.
  2. Prev2/2Next

    Acılı sos:

    Domatesleri soyup çekirdeklerini alın. Bir tencere içine bir miktar su ekleyin. Hemen ardından domates, sarımsak, domates salçası, defne yaprağı, tane karabiber, şeker, acı pul biberi ekleyin ve 30 dakika kadar pişirin. Sosu bir mutfak robotu ile püre haline getirip süzün. Tavuğu ve sebzeleri servis tabağına yerleştirin domates sosuyla birlikte servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza