Tarif

Toz şekeri çukur bir kasenin içine koyun.

Çubuk vanilyayı uzunlamasına ortadan ikiye kesip, içindeki küçük tohumları bıçağın arkasıyla sıyırarak çıkartın ve kasedeki toz şekerin içine atın. İçini temizlediğiniz çubuğu da kasenin içine atıp şekerle bir hepsini parmak uçlarınızla yoğurarak karıştırın.

Çubuk tarçını da içerisine rendeledikten sonra tekrar karıştırın.

Fırını 200 C ye ısıtın.

Fırına girebilecek, sapı plastik olmayan bir tavanın içine tereyağı sürün ve hazırladığınız şekeri tavanın tabanına yayın. Bu işlemi yaparken şekerin içinden vanilya çubuğunu çıkartmayı unutmayın.

Şekeri eşit bir biçimde tavaya yaydıktan sonra çıkarttığınız vanilya çubuğunu tekrar tavanın içine atın.

Şekerin üzerine pul biberi serpiştirin.

Muzları çok ince olmayacak şekilde, eşit boylarda parçalara kesin.

Kestiğiniz muzları eşit aralıklarla tavanın içine, yan yana dizin ve bu şekilde tüm tavanın içini doldurun.

Üzerlerine dikkatlice bir kat baklava yufkasını yerleştirin, kenarda kalan kısımları tavanın içine sıkıştırın. Üzerine ikinci kat baklava yufkası yerleştirip bir kaşık yardımıyla kenarda kalan kısımlarını iyice tavanın içine doğru ittirin. Aynı şekilde üçüncü kat baklava yufkasını da serdikten sonra tavayı ocağa, orta-yüksek ateşe koyup altına serpiştirilen şeker eriyene kadar ocakta pişirin. (yaklaşık 3-4 dakika)

Şeker eridikten sonra tavayı önceden ısıttığınız fırına aktarın ve üzerindeki baklava yufkası çıtır çıtır olup altın sarısı renk alana kadar pişirmeyi sürdürün. (yaklaşık 30 dakika)

Tart istenilen şekilde piştikten sonra fırından çıkartın, tavanın üzerine düz bir tabak yerleştirin ve tartı bu tabağa dikkatlice ters çevirin.

Tavayı tabaktan ayırmadan önce tavanın tabanına bez serin ve bir kaşık yardımıyla tabanına vurun. Böylece tavaya yapışan muzlar var ise kolayca ayrılacaktır.

Dikkatlice tavayı tabaktan ayırdıktan sonra tartı servis edin. Dilerseniz üzerine vanilyalı dondurma koyabilir ya da yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. 

Malzemeler

  • 100 gram toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 parça tereyağı
  • 2 tutam pul biber
  • 6 adet olgun muz
  • 3 adet baklava yufkası
  • 1 ölçü vanilyalı dondurma

Benzer Tarifler