Acılı Pepperonili Calzone

Acılı Pepperonili Calzone
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 12 Temmuz saat 03:45 | Pazar 12 Temmuz saat 08:05

Tarif

Hazırlık:

Hamur:

Unu, tuzu, mayayı, suyu ve biraz zeytinyağını yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle kaplayın ve 30 dakika dinlendirin.

Domates Sosu:

Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın. Bir tavada yağı kızdırın, soğanla sarımsağı kızartın ve salça ekleyin. Domatesleri doğrayın ve soğanla sarımsak karışımına ekleyin. Kırmızı şarabı dökün ve sos koyulaşana kadar pişirin. Yabani mercanköşk yapraklarını koparın. Sosu soğumaya bırakın. Yabani mercanköşk, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

İç Harcı:

Yumurtaları çırpın. Soğanı soyup yarım halka olacak şekilde doğrayın. Pepperoni’yi dilimleyin. Biberi ve chili’yi boydan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve biberleri doğrayın. Domatesleri doğrayın. Rokayı ince ince kesin.

Acılı Pepperoni’li Calzone:

Fırını 220 dereceye getirin. Hamuru açın ve kenarlarına yumurta sürün. Hamurun yarısına sosu dökün, sosun üstüne iç harcını koyun ve ricotta peyniri serpin. İç harcının üstüne hamurun öteki yarısını kapatın ve kenarları kıvırın. Hamurun üstüne yumurta sürün ve birkaç delik açın. Calzone’yi fırın tepsisine koyup kızarana kadar 20 dakika pişirin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 600 gram un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gram maya
  • 300 mililitre ılık su
  • 1 ölçü zeytinyağı

Domates sosu için:

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet domates
  • 100 mililitre kırmızı şarap
  • 5 dal yabani mercanköşk

İç harcı için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 yarım pepperoni
  • 1 adet biber
  • 1 adet çili biberi
  • 2 adet domates
  • 30 gram roka
  • 100 gram ricotta peyniri

Benzer Tarifler