Tarif

İşe mantarları yıkayıp küçük parçalar hâlinde doğramakla başlayın. Tavaya biraz zeytinyağı dökün ve kızdırın. Şimdi defne yaprağıyla birlikte mantarları karıştırarak kızartın. İnce ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve mantar, defne yaprağı ve sarımsak karışımını pişirin. Son olarak kekik yapraklarıyla koku verin ve kenara alın, mantarlar soğusun. Yemeğin son kısmında kullanacağınız zeytinyağını da kenara ayırın.

Şimdi hamuru açın. Uçlarını alın ve börek yapacağınız kareler kesin. Bir kaşık yardımıyla hamurun üstüne mantar koyun, tuzla çeşnileyin ve bohça şeklinde kapatın. Hamuru tamamen kapatmanıza gerek yok. Mantarların düşmemesini sağlayın, yeter. Son olarak bir yumurtanın sarısını çırpın ve böreklerin üstüne renk vermesi için sürün. Pişirme kağıdının üstüne yerleştirip önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin. Börekleri sararana kadar, 10 dakika kadar pişirin.

Börekler fırındayken çeri domates ve Padrón biberli acılı salatayı hazırlayın. Mantarları kızarttığınız tavayı kızdırın, zeytinyağı ekleyin ve domateslerle biberleri hafifçe kızartın. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürecek. İşte! Acılı salatanız mantarlı böreklerinizle servis etmek üzere hazırdır. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 3 adet Seta mantarı
  • 3 adet Paris mantarı
  • 3 adet Portobello mantarı
  • 4 adet defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 20 adet çeri domates
  • 10 adet Padron biberi
  • 1 miktar kekik
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler