Tarif

Domateslerin tepesini kesin ve içini çıkarın, sadece ‘duvarları’ kalsın. Domatesler çok olgun olmasın. Böylece pişerken sıcaklığı alır ve parçalanmazlar. Sonra sosislerin zarını çıkarın ve parça parça doğrayın Biraz zeytinyağıyla yağladığınız tavayı kızdırmaya başlayabilirsiniz ama çok kızmasın çünkü sosis zaten yağlı. Sosisin dışı çıtır çıtır olana kadar kızartın.

Sosis kızarır kızarmak doğranmış nane yaprağı ekleyin ve domatesleri bu karışımla doldurun. Bir fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin. Bu sırada acılı sosisi pişirdiğiniz tencerede, bahar yeşilliklerini karıştırarak kızartın. Yıkandıktan sonra yapraklarını sağlarından ayırın ve sağları parça parça doğrayın. Kızartma tavasına ilk onlar giriyor, biraz da zeytinyağı ve bir tutam iri tuz ekliyorum. Saplar pişmeye başladığında ve saydam bir hâl aldığında yaprakları ekleyin ve lezzetli bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Şimdi soyulmuş bir diş sarımsağa çatal geçirip yeşillikleri bununla karıştırın ki, sarımsağın aroması yeşilliklere karışsın. Yeşillikleri, tarifin son malzemesi olan yumurtaları kızartırken bir kenarda bekletin.

Kızarmış yumurtaları tuz ve biberler çeşnileyin, domateslerin üstüne koyun. Domates başına bir kızarmış yumurta. Son olarak domatesleri bahar yeşillikleri yatağına yatırıp servis edin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 demet bahar yeşillikleri
  • 6 adet domates
  • 2 adet acılı sosis
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet nane yaprağı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar karabiber

Benzer Tarifler