İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Acılı Tatlılı Tavuk

Oylama 0/5

Tavuğu bulayacağınız karışımı hazırlamak için unu genişçe bir karıştırma kabının içine dökün. İçine yumurtaları kırıp çırpma teliyle karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin ve çırparak maden suyunu ilave edin. Bu sos ne çok sulu ne de çok katı olmalıdır. Bu sebeple çok sulu olursa biraz daha un, çok katı olursa da biraz daha soda koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Karışımın içine paprika, tuz, pul biber ekleyip çırpın. Bal, soya sosu ve acissoyu da ekleyip tekrar iyice çırpın. Sosu bir kenarda bekletin.

Salatayı hazırlamak için çin marulunu güzelce yıkayın ve sert kök kısmını kesin. Marulu ince ince doğrayın.

Sarı dolmalık biberin sapını ve çekirdeklerini ayıklayıp şerit şerit doğrayın.

Taze soğanların beyaz kısmını ince ince kesin. Yeşil kısmını tavuk piştikten sonra süslemede kullanmak için ayırın.

Kayık şeklinde bir servis tabağının bir köşesine marulları yerleştirin, üzerine doğradığınız sarı biber ve taze soğanları koyup soya filizini yerleştirin.

Siyah turpun kabuğunu soymayın. Turpu iyice temizleyin ve rendenin ince kısmıyla kabuk kısmını salatanın üzerine rendeleyin.

Meksika biberini ince ince doğrayın.

Ayrı bir kabın içine hardal, balsamik sirke, soya sosu ve zeytinyağı (tercihen biberiyeli) koyup iyice karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. İnce doğranmış Meksika biberleri ile salatanın üzerini süsleyin.

Tavayı ateşe koyup içine derin olacak şekilde riviera zeytinyağı döküp yağı ısıtın.

Tavuk göğsünü enlemesine ortadan ikiye kesip iki parçaya ayırın ve her iki parçayı da uzunlamasına ortadan ikiye kestikten sonra şeritlere doğrayın.

Tavukları alıp hazırladığınız sosun içine atıp karıştırarak iyice bulayın.

Kevgir yardımıyla sosa iyice bulanan tavukları alıp ısınan yağın içine bırakın. Yağın içerisinde azar azar karıştırarak tavukları altın sarısı oluncaya dek kızartın.

Kızaran tavukları servis tabağına almadan önce fazla yağının süzülmesi için ayrı bir kaba çıkartın.

Taze soğanın yeşil kısımlarını diagonal biçimde ince doğrayın.

Tavukları servis tabağındaki salatanın yanına yerleştirin, üzerine tuz, karabiber ve paprika gezdirin. Taze soğanın yeşil kısımları ile süsleyerek salata ile servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza