Tarif

Tavuğu bulayacağınız karışımı hazırlamak için unu genişçe bir karıştırma kabının içine dökün. İçine yumurtaları kırıp çırpma teliyle karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin ve çırparak maden suyunu ilave edin. Bu sos ne çok sulu ne de çok katı olmalıdır. Bu sebeple çok sulu olursa biraz daha un, çok katı olursa da biraz daha soda koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Karışımın içine paprika, tuz, pul biber ekleyip çırpın. Bal, soya sosu ve acissoyu da ekleyip tekrar iyice çırpın. Sosu bir kenarda bekletin.

Salatayı hazırlamak için çin marulunu güzelce yıkayın ve sert kök kısmını kesin. Marulu ince ince doğrayın.

Sarı dolmalık biberin sapını ve çekirdeklerini ayıklayıp şerit şerit doğrayın.

Taze soğanların beyaz kısmını ince ince kesin. Yeşil kısmını tavuk piştikten sonra süslemede kullanmak için ayırın.

Kayık şeklinde bir servis tabağının bir köşesine marulları yerleştirin, üzerine doğradığınız sarı biber ve taze soğanları koyup soya filizini yerleştirin.

Siyah turpun kabuğunu soymayın. Turpu iyice temizleyin ve rendenin ince kısmıyla kabuk kısmını salatanın üzerine rendeleyin.

Meksika biberini ince ince doğrayın.

Ayrı bir kabın içine hardal, balsamik sirke, soya sosu ve zeytinyağı (tercihen biberiyeli) koyup iyice karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. İnce doğranmış Meksika biberleri ile salatanın üzerini süsleyin.

Tavayı ateşe koyup içine derin olacak şekilde riviera zeytinyağı döküp yağı ısıtın.

Tavuk göğsünü enlemesine ortadan ikiye kesip iki parçaya ayırın ve her iki parçayı da uzunlamasına ortadan ikiye kestikten sonra şeritlere doğrayın.

Tavukları alıp hazırladığınız sosun içine atıp karıştırarak iyice bulayın.

Kevgir yardımıyla sosa iyice bulanan tavukları alıp ısınan yağın içine bırakın. Yağın içerisinde azar azar karıştırarak tavukları altın sarısı oluncaya dek kızartın.

Kızaran tavukları servis tabağına almadan önce fazla yağının süzülmesi için ayrı bir kaba çıkartın.

Taze soğanın yeşil kısımlarını diagonal biçimde ince doğrayın.

Tavukları servis tabağındaki salatanın yanına yerleştirin, üzerine tuz, karabiber ve paprika gezdirin. Taze soğanın yeşil kısımları ile süsleyerek salata ile servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Tavuğu bulamak için:

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yarım su bardağı maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı paprika
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı acı sos

Salata için:

  • 1 yarım Çin marulu
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yarım su bardağı soya filizi
  • 1 adet Meksika biberi
  • 1 adet siyah turp

Salata sosu için:

  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Benzer Tarifler