Ağır Ateşte Fındıklı Pırasa

Ağır Ateşte Fındıklı Pırasa
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Ağır bir sote tavasını orta ateşte ısıtın ve biraz yağ ekleyin. Isınınca pırasaları ve biraz baharat ekleyin, ardından en az iki yanı yoğun altın rengi olana dek, sık sık çevirerek 3-4 dakika pişirin.
  • Sarımsak, kekik ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra şarabı ekleyin ve kaynatın. Tavayı kısmen örtün, ısıyı düşürün ve pırasalar yumuşayana dek ama şeklini koruyacak şekilde 12-15 dakika hafifçe pişirin. Çok fazla suyu kalmışsa azaltmak için kapağı son 5 dakikalık pişirme süresinde kaldırın.
  • Ağır ateşte pişmiş pırasaları servis tabağına alın, üzerine fındık ve maydanozları serpin. En son, kalan pişirme suyunu gezdirin.

Malzemeler

  • Zeytinyağı, kızartmak için
  • 4 pırasa, sadece beyaz kısımları, 4-5cm’lik parçalara kesilmiş
  • 2–3 diş sarımsak, üstüne vurulmuş
  • 3 kekik dalı
  • Büyükçe bir top tereyağı
  • 150ml beyaz şarap
  • 50g soyulmuş fındık, kavrulmuş ve kabaca ezilmiş veya kesilmiş
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler