Ağır Ateşte Pişirilmiş Çin Lahanalı Kuskus

Ağır Ateşte Pişirilmiş Çin Lahanalı Kuskus

Tarif

Hazırlanışı:

Kuskusu pişirerek başlıyoruz:

  • Kuskusu paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
  • Suyunu süzüp bir kâseye alın.
  • Bir miktar zeytinyağı ekleyip kuskus tanelerini çatal yardımıyla birbirlerinden ayırın.

Domates sosu:

  • Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın.
  • Domatesleri yıkayın, yeşil yerlerini kesip küp küp doğrayın.
  • Bir tavada yağ kızdırıp soğanla sarımsağı kavurun.
  • Domates salçasıyla doğranmış domatesleri ekleyip sosu 15 dakika boyunca ağır ateşte kaynatın.

Malzemelerin kesilmesi:

  • Çin lahanasının yapraklarını ayıklayıp iyice yıkayın.
  • Beyaz kısımları küp küp doğrayın.
  • Yeşil kısımları şeritler hâlinde doğrayıp bir kenarda tutun.
  • Biberi ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip şeritler hâlinde doğrayın.
  • Kuru üzümleri ılık suya atın.
  • Nane yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Tavayı ısıtıp dolmalık fıstıkları kavurun.

Ağır ateşte pişirilmiş Çin Lahanası:

  • Çin lahanasının beyaz kısımlarını ve biberi domates sosuna ekleyin.
  • Sosu 5 dakika daha ocakta tutun.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Son olarak, Çin lahanasının yeşil yapraklarını, kuru üzümleri, dolmalık fıstıkları ve naneyi ekleyin.

Merguez sosisleri:

  • Izgara tavasını ısıtın.
  • Sosisleri 6 dakika boyunca ızgarada pişirin.
  • Kuskusu ağır ateşte pişirilmiş Çin lahanası ve Merguez’le servis edin.

Malzemeler

 

  • 300 gram kuskus
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet Çin lahanası
  • 1 adet sarı biber
  • 100 gram kuru üzüm
  • 2 dal taze nane
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 4 adet sosis

Benzer Tarifler