İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ağır Ateşte Pişirilmiş Çin Lahanalı Kuskus

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Kuskusu pişirerek başlıyoruz:
    • Kuskusu paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
    • Suyunu süzüp bir kâseye alın.
    • Bir miktar zeytinyağı ekleyip kuskus tanelerini çatal yardımıyla birbirlerinden ayırın.
  2. Prev2/5Next

    Domates sosu:
    • Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın.
    • Domatesleri yıkayın, yeşil yerlerini kesip küp küp doğrayın.
    • Bir tavada yağ kızdırıp soğanla sarımsağı kavurun.
    • Domates salçasıyla doğranmış domatesleri ekleyip sosu 15 dakika boyunca ağır ateşte kaynatın.
  3. Prev3/5Next

    Malzemelerin kesilmesi:
    • Çin lahanasının yapraklarını ayıklayıp iyice yıkayın.
    • Beyaz kısımları küp küp doğrayın.
    • Yeşil kısımları şeritler hâlinde doğrayıp bir kenarda tutun.
    • Biberi ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip şeritler hâlinde doğrayın.
    • Kuru üzümleri ılık suya atın.
    • Nane yapraklarını ince ince doğrayın.
    • Tavayı ısıtıp dolmalık fıstıkları kavurun.
  4. Prev4/5Next

    Ağır ateşte pişirilmiş Çin Lahanası:
    • Çin lahanasının beyaz kısımlarını ve biberi domates sosuna ekleyin.
    • Sosu 5 dakika daha ocakta tutun.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Son olarak, Çin lahanasının yeşil yapraklarını, kuru üzümleri, dolmalık fıstıkları ve naneyi ekleyin.
  5. Prev5/5Next

    Merguez sosisleri:
    • Izgara tavasını ısıtın.
    • Sosisleri 6 dakika boyunca ızgarada pişirin.
    • Kuskusu ağır ateşte pişirilmiş Çin lahanası ve Merguez’le servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen