Ağır Ateşte Pişirilmiş Çin Lahanalı Kuskus

Ağır Ateşte Pişirilmiş Çin Lahanalı Kuskus

Hazırlanış

Kuskusu pişirerek başlıyoruz:
• Kuskusu paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
• Suyunu süzüp bir kâseye alın.
• Bir miktar zeytinyağı ekleyip kuskus tanelerini çatal yardımıyla birbirlerinden ayırın. Domates sosu:
• Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın.
• Domatesleri yıkayın, yeşil yerlerini kesip küp küp doğrayın.
• Bir tavada yağ kızdırıp soğanla sarımsağı kavurun.
• Domates salçasıyla doğranmış domatesleri ekleyip sosu 15 dakika boyunca ağır ateşte kaynatın. Malzemelerin kesilmesi:
• Çin lahanasının yapraklarını ayıklayıp iyice yıkayın.
• Beyaz kısımları küp küp doğrayın.
• Yeşil kısımları şeritler hâlinde doğrayıp bir kenarda tutun.
• Biberi ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip şeritler hâlinde doğrayın.
• Kuru üzümleri ılık suya atın.
• Nane yapraklarını ince ince doğrayın.
• Tavayı ısıtıp dolmalık fıstıkları

Malzemeler

  • 300 gram kuskus
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet Çin lahanası
  • 1 adet sarı biber
  • 100 gram kuru üzüm
  • 2 dal taze nane
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 4 adet sosis

Benzer Tarifler