Ağır Ateşte Pişirilmiş Sarı Şalgam ve Tavuk

Ağır Ateşte Pişirilmiş Sarı Şalgam ve Tavuk

Hazırlanış

Hazırlık:
• Tagliatelle için bir tencere tuzlu su kaynatın. Tagliatelle’nin pişirilmesi:
• Tagliatelle’yi paketteki talimatlara göre pişirin. Ağır ateşte pişirilmiş sarı şalgam:
• Şalgamı soyun, dilimleyin, ardından şeritler hâlinde kesin.
• Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.
• Yağı bir tavada kızdırın.
• Soğan ve sarımsağı kavurun.
• Doğranmış sarı şalgam ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyin.
• Yaklaşık 10 dakika ağır ateşte pişirin. Tavukla devam ediyoruz:
• Adaçayı yapraklarını koparın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Tavuğun üstüne 2 adaçayı yaprağı koyun.
• Parma jambonuyla tavuğun etrafını sarın.
• Bir tavada yağı kızdırın.
• Yaklaşık 6 dakikada tavuğun iki tarafını da kızartın. Ağır ateşte pişirilmiş sarı şalgamın son rötuşları:
• Çin lahanasını şeritler hâlinde doğrayın.
• Çin lahanasının beyaz kısımlarını ince ince, ye

Malzemeler

  • 400 gram tagliatelle
  • 1 adet sarı şalgam
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 5 dal ada çayı
  • 4 parça tavuk göğsü
  • 4 dilim Parma jambonu
  • 1 adet Çin lahanası
  • 2 yemek kaşığı taze krema
  • 1 miktar müskat
  • 5 sap maydanoz
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler