İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ağır Ateşte Pişirilmiş Sarı Şalgam ve Tavuk

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Tagliatelle için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Tagliatelle’nin pişirilmesi:
    • Tagliatelle’yi paketteki talimatlara göre pişirin.
  3. Prev3/5Next

    Ağır ateşte pişirilmiş sarı şalgam:
    • Şalgamı soyun, dilimleyin, ardından şeritler hâlinde kesin.
    • Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.
    • Yağı bir tavada kızdırın.
    • Soğan ve sarımsağı kavurun.
    • Doğranmış sarı şalgam ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyin.
    • Yaklaşık 10 dakika ağır ateşte pişirin.
  4. Prev4/5Next

    Tavukla devam ediyoruz:
    • Adaçayı yapraklarını koparın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Tavuğun üstüne 2 adaçayı yaprağı koyun.
    • Parma jambonuyla tavuğun etrafını sarın.
    • Bir tavada yağı kızdırın.
    • Yaklaşık 6 dakikada tavuğun iki tarafını da kızartın.
  5. Prev5/5Next

    Ağır ateşte pişirilmiş sarı şalgamın son rötuşları:
    • Çin lahanasını şeritler hâlinde doğrayın.
    • Çin lahanasının beyaz kısımlarını ince ince, yeşil kısımlarını da şeritler hâlinde doğrayın.
    • Çin lahanasını sarı şalgama ekleyin.
    • Kremayı ekleyip iyice karıştırın.
    • Tuz, karabiber ve müskatla tatlandırın
    • Tagliatelle’nin suyunu süzün ve şalgamla Çin lahanasına ekleyin.
    • Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayırın, ince ince doğrayın.
    • Maydanoz yapraklarıyla yemeği süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen