Ağır Ateşte Pişirilmiş Sarı Şalgam ve Tavuk

Ağır Ateşte Pişirilmiş Sarı Şalgam ve Tavuk

Tarif

Hazırlık:

  • Tagliatelle için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Tagliatelle’nin pişirilmesi:

  • Tagliatelle’yi paketteki talimatlara göre pişirin.

Ağır ateşte pişirilmiş sarı şalgam:

  • Şalgamı soyun, dilimleyin, ardından şeritler hâlinde kesin.
  • Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.
  • Yağı bir tavada kızdırın.
  • Soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Doğranmış sarı şalgam ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika ağır ateşte pişirin.

Tavukla devam ediyoruz:

  • Adaçayı yapraklarını koparın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tavuğun üstüne 2 adaçayı yaprağı koyun.
  • Parma jambonuyla tavuğun etrafını sarın.
  • Bir tavada yağı kızdırın.
  • Yaklaşık 6 dakikada tavuğun iki tarafını da kızartın.

Ağır ateşte pişirilmiş sarı şalgamın son rötuşları:

  • Çin lahanasını şeritler hâlinde doğrayın.
  • Çin lahanasının beyaz kısımlarını ince ince, yeşil kısımlarını da şeritler hâlinde doğrayın.
  • Çin lahanasını sarı şalgama ekleyin.
  • Kremayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve müskatla tatlandırın
  • Tagliatelle’nin suyunu süzün ve şalgamla Çin lahanasına ekleyin.
  • Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayırın, ince ince doğrayın.
  • Maydanoz yapraklarıyla yemeği süsleyin.

Malzemeler

 

  • 400 gram tagliatelle
  • 1 adet sarı şalgam
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 5 dal ada çayı
  • 4 parça tavuk göğsü
  • 4 dilim Parma jambonu
  • 1 adet Çin lahanası
  • 2 yemek kaşığı taze krema
  • 1 miktar müskat
  • 5 sap maydanoz
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler