Ağır Ateşte Pişmiş Doldurulmuş Mürekkep Balığı

Ağır Ateşte Pişmiş Doldurulmuş Mürekkep Balığı

Tarif

Kapari, ekmek kırıntısı, pecorino, sarımsak ve maydanoz         

Salina kaparileriyle tanınır ve ailesi nesiller boyu kapari yetiştirdiği için Franchina nine, yemeklerinde bunlardan en iyi şekilde nasıl yararlanılacağı konusunda tam bir uzmandır. Bu yemek bunun harika lezzetli bir örneğidir.

Kaparilerin yarısını ekmek kırıntıları, yumurta, 1 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı su ile bir kaseye koyun. Pecorino'yu ince ince rendeleyin, sarımsağı soyun, maydanozla birlikte (sapları dahil) ince ince doğrayın, sonra hepsini birlikte ezin.

Soğanı soyup ince ince doğrayın ve 2 yemek kaşığı yağ ile orta ateşte bir tencereye koyun. Ara sıra karıştırın. Şimdi, harika bir nine ipucu: çekirdeklerini çıkarmak için domatesleri bir kase suyun içine batırırken parçalayın (ve etrafa sıçramasını engelleyin). Domatesleri salça ile birliktee tavaya ekleyin. Mürekkep balıklarını doldururken sosu kısık ateşte pişirin.

Dokunaçları bir tarafta tutarak, her bir mürekkep balığını yarısından fazlasını ekmek kırıntılı harç ile doldurun. Harcı içine doğru itin, ancak çok sıkı doldurmamaya dikkat edin. Kapatmak için bir kokteyl şişi veya kürdan kullanın veya Franchina'nın büyükanne ve büyükbabasından öğrendiği gibi bir iğne ve iplik kullanın. Kalan kaparileri sosun içine karıştırın, ardından doldurulmuş mürekkep balıkları ve dokunaçları ekleyin. 25-30 dakika veya yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Bu arada makarnayı kaynayan tuzlu su dolu bir tencerede paketindeki talimatlara göre pişirin. Mürekkep balıklarını bir servis tahtasına almak için maşa kullanın. Çubukları veya ipliği çıkarın, harcı ortaya çıkarmak için balıkları dilimleyin, ardından bir tabağa koyun, biraz sos dökün ve fesleğen yapraklarını serpiştirin. Makarnayı süzün, bir bardak nişastalı pişirme suyu ayırın, ardından kalan sosla karıştırın, gerekirse bir miktar pişirme suyuyla açın. O lezzetli ağır ateşte pişmiş mürekkep balığını pecorino rendesi ile servis edin.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

577kcal

16.1g

3.1g

28.1g

83.9g

15g

1.8g

5.4g

Malzemeler

  • 25 gr salamura bebek kapari
  • 100 gr iri bayat ekmek kırıntısı
  • 1 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • zeytinyağı
  • 15 gr pecorino veya Parmesan peyniri, ek olarak servis için
  • 1 diş sarımsak
  • ½ demet taze maydanoz (15gr)
  • 1 kırmızı soğan
  • 10 adet olgun çeri domates
  • 1 x 680 gr kavanoz salça
  • 4 orta boy mürekkep balığı, temizlenmiş (toplam 300gr)
  • 300 gr kuru spagetti
  • 2 dal taze fesleğen

Benzer Tarifler