Tarif

Ahtapotu akan suyun altında çözdürün, fırına girebilecek bir tencere veya derin fırın tepsisine yerleştirin, kişniş tohumlarını, fesleğeni ve soğanı mirepoix şeklinde (minik ve küp küp) doğrayıp ekleyin.

Tencerenin üzerine folyo kapatıp 200 derecede 2.5 saat boyunca pişirin.

500 gr haşlanmış ve soyulmuş patatesi süt ile birlikte ocağa alın tereyağını ekleyip sütün buharlaşmasına izin vermeden yavaşça ısıtın.

Ardından patatesleri blendıra alın ve 2-3 dakika kadar çekin. Tekrar tavaya koyarak ılık kalması için bekletin.

Bu arada pişen ahtapotu fırından çıkarın. Tencereye saldığı sudan bir miktar kenara alın. Tavada nar ekşisi ile ahtapotun suyunu glaze edin en son ahtapotu tavada bir iki dakika boyunca çevirin.

Ahtapotunuzu hazırladığınız patates kreması ile servis edebilirsiniz.


Ahtapotu akan suyun altında çözdürün, fırına girebilecek bir tencere veya derin fırın tepsisine yerleştirin, kişniş tohumlarını, fesleğeni ve soğanı mirepoix şeklinde (minik ve küp küp) doğrayıp ekleyin.

Tencerenin üzerine folyo kapatıp 200 derecede 2.5 saat boyunca pişirin.

500 gr haşlanmış ve soyulmuş patatesi süt ile birlikte ocağa alın tereyağını ekleyip sütün buharlaşmasına izin vermeden yavaşça ısıtın.

Ardından patatesleri blendıra alın ve 2-3 dakika kadar çekin. Tekrar tavaya koyarak ılık kalması için bekletin.

Bu arada pişen ahtapotu fırından çıkarın. Tencereye saldığı sudan bir miktar kenara alın. Tavada nar ekşisi ile ahtapotun suyunu glaze edin en son ahtapotu tavada bir iki dakika boyunca çevirin.

Ahtapotunuzu hazırladığınız patates kreması ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 kg donmuş ahtapot
  • 500 gr soğan
  • 2 yemek kaşığı kişniş
  • 1 dal fesleğen
  • 500 gr haşlanmış patates
  • 150 gr krema
  • 250 gr tereyağı
  • 100 gr süt
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Benzer Tarifler