Tarif

Bu tarifte ahtapotu pişirirken, sonucu etkileyecek bir değişikliğe yol açan bir detay vardır. Genelde yapılanın aksine ahtapotu haşlamak yerine fırında kızartacağız. Öncelikle fırınınızı 180 dereceye getirin, fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın, dilimlediğiniz parça soğanları, kabuğu soyulmuş diş sarımsakları, doğradığınız domatesleri ve son olarak da temizlediğiniz ahtapotu koyun. Tuz ve biberle çeşnilendirip üstüne bir çorba kaşığı dolusu kırmızı şarap sirkesi ve taze maydanoz koyup alüminyum folyoyla üstünü kapatın. Tepsiyi fırına verin ve 2 saat boyunca pişirin.

İki saat sonra ahtapotu fırından başka bir tabağa alın ve tepsideki suyu süzün. Böylece arpacık soğanlar, sarımsak ve domates, sıvıdan ayrılmış oluyor. Bunları güzel ve lezzetli bir ahtapotlu pilav yapmak için kullanacaksınız.

Bir tencereyi veya kızartma tavasını, tabanı kaplayacak şekilde zeytinyağıyla yağlayın, doğranmış soğanları karıştırarak kızartın. Soğanı biraz öldürdüğünüzde, sosun katı kısmını (arpacık soğanlar, sarımsak ve domates) üstüne ekleyin ve karıştırın. Tadını iyice alması için biraz uzun süre kızartın. Pirinci ekleyip karıştırarak 1 dakika boyunca kızartın. Kırmızı şarabı, ahtapotun suyunu ve tereyağını ekleyin ki eriyip sosa karışsın. Ateşi kısın ve pirinci birkaç dakika daha pişirin. Bu sırada da ahtapotu küçük küçük parçalar hâlinde kesin.

Servis zamanı geldiğinde ahtapotu pilavın üstüne koyun ve doğradığınız nane, kişmiş ve maydanoz yapraklarıyla ince ince doğradığınız çili biberi üstüne serpin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet küçük ahtapot
  • 200 gram Carolino pirinci
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet çili biberi
  • 1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 yarım kadeh kırmızı şarap
  • 125 gram tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet kişniş
  • 1 demet taze nane
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler