Ahududu Marmelatlı Ceneviz Pastası

Ahududu Marmelatlı Ceneviz Pastası
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. İki adet 20 x 5 cm’lik yuvarlak pişirme kalıplarına tereyağlayın. Pişirme kağıdı yerleştirin. Pişirme kağıdını da tereyağlayın. Fırın tepsilerine un serpin, fazlasını dökün.

Küçük bir tencerede 6 çorba kaşığı tereyağını orta-yüksek ateşte kahverengi olana kadar yaklaşık 8 dakika eritin. Tavayı ateşten alın ve tereyağını büyük bir kaseye dökün, yanmış tortuları almayın. Vanilyayı ekleyin ve sıcak tutun (40-50 derece). Tencereyi silin.

Aynı tencereyi birkaç cm suyla doldurun ve kaynatın. 5 yumurtayı ve ince şekeri ısıya dayanıklı bir mikser kasesinde hafifçe çırpın. Kaseyi kaynayan suyun üzerine koyun (içine değil) ve ince şeker çözülene ve karışım ılık olana kadar çırpın.

Kaseyi, çırpma aparatı takılı stand miksere takın ve hafif, havadar ve hacim olarak dört katına çıkana kadar yüksek hızda en az 5 dakika çırpın. 1 su bardağı yumurta karışımını ılık tereyağı karışımına çırparak ekleyin.

Un ve 1/2 su bardağı mısır nişastasını birlikte eleyin. Un karışımının yarısını, kalan yumurta karışımıyla birleşene kadar nazikçe ama hızlıca yedirin. Aynı işlemi kalan un karışımıyla tekrarlayın. Yavaşça tereyağı karışımını katın, ardından hazırladığınız kalıplara bölüştürün.

Kalıpları fırına aktarın ve kızarana kadar ve kenarları kalıbın kenarlarından ayrılmaya başlayana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. (Kekler narin olduğundan ve çökebileceğinden, pişirme sırasında fırın kapağını açmayın.) Kekleri fırından çıkarın ve tamamen soğumaları için hemen kalıplarından çıkarın ve tel bir ızgara üzerine alın.

Kekler pişerken ahududu marmelatını hazırlayın: küçük bir mutfak robotunda ahududular yumuşayıncaya kadar püre haline getirin.

Orta boy bir tencerede toz şeker ve kalan 1 çay kaşığı mısır nişastasını birlikte çırpın. Limon kabuğu rendesini ve kalan 8 yumurta sarısını ekleyin, ardından limon suyu ve tuzuda ekleyerek çırpın. Kalan 10 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve tavayı orta-yüksek ateşe koyun. Tereyağı eriyene, tencerenin kenarında küçük baloncuklar oluşup, karışım bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar yoğunlaşıp berraklaşana kadar, yaklaşık 5 dakika sürekli çırparak pişirin.

Tencereyi ocaktan alın. Ahududu püresini ekleyin. Karışımı ince gözenekli bir elekten geçirerek cam bir kaseye süzün. Streç filmi doğrudan marmelatın yüzeyine bastırın ve soğuyana kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Tırtıklı bir bıçak kullanarak, soğutulmuş her keki yatay şekilde ikiye bölerek 2 ayrı kat oluşturun. Bir katı döner pasta tabağına veya servis tabağına koyun. Üstüne yarım su bardağı marmelat sürün. Üstüne bir kek katı daha koyun ve kalan katlar ve marmelatla işlemi tekrarlayın. Katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.

Krema ve pudra şekerini yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Tüm pastayı, üstünü ve yanlarını düzleştirerek krema ile kaplayın, İsterseniz üzerine ahududu ekleyin.

Malzemeler

6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı

Ek olarak 1 cm’lik parçalar halinde kesilmiş 1 1/4 kalıp (10 çorba kaşığı) tereyağı

Fırın kaplarını yağlamak için daha tereyağı

2/3 su bardağı elenmiş pasta unu ve fırın kapları için daha fazlası

1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

5 büyük yumurta ve 8 büyük yumurtanın sarısı (yumurta aklarını başka bir kullanım için ayırın)

1/2 su bardağı, ek olarak 2 yemek kaşığı ince şeker

1/2 su bardağı, ek olarak 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı ahududu, süslemek için daha fazlası (isteğe bağlı),

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi, ek olarak 1/4 su bardağı taze limon suyu

1/4 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

2 su bardağı krema

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Benzer Tarifler