İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ahududulu Eggnog'lu Kek

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Ahududulu kek:


    Fırını 220 dereceye ayarlayın. Ahududu püresini, şekerin dörtte üçüyle birlikte, 104 dereceye gelene kadar ısıtın. Yumurta akını, kalan şekerle birlikte, kabarana kadar çırpın. Kaynayan ahududu şurubunu yavaşça kremaya dökün ve kremayı soğuyana kadar çırpın. Yumurta sarısıyla unu kremaya karıştırın ve pişirme kağıdının üstüne bu karışımdan ince bir katman sürün. Keki fırında 8 dakika pişirin. Keki soğumaya bırakın ve yaklaşık 35x10 santimetrelik iki dikdörtgen hâlinde kesin.
  2. Prev2/3Next

    Eggnog’lu krema:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Sütle vanilya çubuğunu ve şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın. Yumurta sarısıyla kalan şekeri karıştırın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra karışımı tencereye alın ve iyice karıştırın. Kremayı kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kremanın üstünü streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın. Tereyağıyla şekeri kabarana kadar karıştırın. Sonra kremaya eggnog’u ekleyin ve yumuşayana kadar karıştırın. Çırptığınız tereyağını koyun ve iyice karıştırın.
  3. Prev3/3Next

    Ahududulu krema:

    Jelatini soğuk suya koyun. Bir tencerede limon suyunu, ahududu püresini, yumurtayı, yumurta sarısını ve şekeri sürekli karıştırarak 85 dereceye kadar ısıtın. Jelatinin suyunu sıkın ve ahududu kremasına karıştırın. Tereyağını parçalayın ve sıcak karışıma ekleyin. Kremayı dikdörtgen bir kalıba dökün ve dondurun. Donan kremayı 35x3 santimetre şeklinde kesin. Ahududulu kek diliminin üstüne eggnog’lu krema sıkın. Ortaya donmuş ahududulu kremayı yerleştirin ve üstünü eggnog’lu kremayla kaplayın. Son olarak ahududulu kek dilimini koyun. Kekin üstüne reçel sürün. Antep fıstığını ince ince doğrayıp dökün, keki ahududu ve balla süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen