Ahududulu Eggnog'lu Kek

Ahududulu Eggnog'lu Kek

Hazırlanış

Hazırlık:

Ahududulu kek:


Fırını 220 dereceye ayarlayın. Ahududu püresini, şekerin dörtte üçüyle birlikte, 104 dereceye gelene kadar ısıtın. Yumurta akını, kalan şekerle birlikte, kabarana kadar çırpın. Kaynayan ahududu şurubunu yavaşça kremaya dökün ve kremayı soğuyana kadar çırpın. Yumurta sarısıyla unu kremaya karıştırın ve pişirme kağıdının üstüne bu karışımdan ince bir katman sürün. Keki fırında 8 dakika pişirin. Keki soğumaya bırakın ve yaklaşık 35x10 santimetrelik iki dikdörtgen hâlinde kesin. Eggnog’lu krema:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Sütle vanilya çubuğunu ve şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın. Yumurta sarısıyla kalan şekeri karıştırın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra karışımı tencereye alın ve iyice karıştırın. Kremayı kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kremanın üstünü stre

Malzemeler

Ahududulu kek için:

  • 200 mililitre ahududu püresi
  • 160 gram şeker
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 100 gram un
  • 5 adet yumurta sarısı

Eggnog'lu krema için:

  • 250 mililitre süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 160 mililitre eggnog
  • 60 gram pudra şekeri

Ahududulu krema için:

  • 1 adet jelatin yaprağı
  • 60 gram ahududu püresi
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 20 gram şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 1 ölçü limon suyu

Süsleme için:

  • 100 mililitre çilek reçeli
  • 300 gram ahududu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 ölçü Antep fıstığı

Benzer Tarifler