Ahududulu Mascarpone'li Tart

Ahududulu Mascarpone'li Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ocak saat 02:20 | Perşembe 28 Ocak saat 05:05

Tarif

Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Şeker serptiğiniz bir çalışma yüzeyinde, hamuru 3 mm kalınlığında 42 x 32 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Bir pizza bıçağı veya keskin bir bıçak kullanarak hamurun her iki tarafından 3,5 cm’lik şeritler kesin. Hamurun çevresine 2,5 cm’lik genişliğinde yumurta karışımını fırçayla sürün ve kestiğiniz şeritleri kenarları üst üste binecek şekilde köşelere yerleştirin. Uyması için kenarları kırpın. Yapışması için şeritleri hafifçe bastırın. Pişirme kağıdı serili kenarsız bir fırın tepsisine aktarın ve katılaşana kadar yaklaşık 15 dakika dondurun.

Çok amaçlı bir bıçakla veya küçük ama çok keskin bir bıçakla kenarlara birer santim aralıklı çizikler atın. Özel bir aletle veya çatalla hamurun tabanına delikler açarak havalandırma delikleri yaratın. Şeritlerin iç kenarları boyunca alt kabuğu çizin. katılaşana kadar yaklaşık 15 dakika dondurun.

Ayaklı bir fırın telini hamurun üstüne koyun ve fırına alın. Hamur kabarıp hafif renk alana kadar 20 dakika pişirin. Teli alın ve hamuru 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin. Tel bir ızgaraya alın ve tamamen soğumaya bırakın.

Çırpma aparatı takılı bir mikserin kasesinde mascarpone, vanilya çekirdekleri, limon kabuğu rendesi ve 1/3 su bardağı şekeri orta hızda birleştirip hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 2 dakika çırpın. Kremayı ekleyin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Dolguyu tart kabuğuna eşit olarak yayın. Ahududuları yerleştirin ve servis etmeden en az 30 dakika buzdolabında bekletin.

  

 

Malzemeler

1 ADET 42X32 CM’LİK TART

  • 1/3 su bardağı şeker. Hamur açarken kullanmak için daha fazlası
  • 1 yaprak milföy hamuru, tercihen tereyağlı, dondurulmuşsa çözülmüş
  • 1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
  • 1 su bardağı mascarpone peyniri
  • 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya çubuğu, çekirdekleri sıyrılmış
  • 1 su bardağı krema
  • 1,5-2 kg taze ahududu

Benzer Tarifler