Ahududulu Rulo Pasta

Ahududulu Rulo Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 30X45 cm kenarlı bir fırın tepsisinin taban ve yanlarını tereyağlayın. Tepsinin üstüne pişirme kağıdı koyun ve tekrar tereyağlayın. Un serpin, fazlasını dökün. Küçük bir kasenin içine un ve mısır nişastasını birlikte eleyin.

Tel çırpıcı takılı stand mikser kasesinde, yumurta sarısı, 3/4 su bardağı toz şeker, vanilya ve tuzu yaklaşık 3 dakika kıvamlı ve soluk bir renk alana kadar yüksek hızda çırpın. Yumurta sarısı karışımını geniş bir kaseye aktarın. Mikser kasesini ve çırpıcıyı yıkayıp kurulayın.

Kalan yumurta aklarını mikser kasesine koyun ve yaklaşık 1 1/2 dakika, yumuşak tepecikler oluşana kadar orta hızda çırpın. Mikser çalışırken, kalan 6 yemek kaşığı toz şekeri yavaşça ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha, yoğun ve parlak bir renk alana kadar çırpmaya devam edin.

Yumurta akı karışımını yumurta sarısı karışımına ekleyin. Üç seferde, ayrılmış un karışımını yumurta karışımına eleyerek ekleyin. Her eklemeden sonra birleşmeleri için karıştırın. Hamuru hazırlanmış fırın tepsisine aktarın, üst kısmı bir spatula ile düzleştirin. Açık altın rengi olana veya pişip pişmediğini test ettiğiniz aparat temiz çıkana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Kekin kenarlarını bir bıçakla tepsiden ayırın. Pudra şekeri serpilmiş bir mutfak havlusu üzerine ters çevirin, pişirme kağıdını alın. Elek kullanarak pudra şekerini hafifçe serpin. Havluyu kullanarak ve kısa bir uçtan başlayarak, keki ve havluyu rulo yapın. Dikişli taraf aşağıda olacak şekilde tamamen soğumaya bırakın.

Pastayı açın. Yumuşak tepecikler oluşana kadar kremayı çırpın, reçeli ekleyin ve karıştırın. 2 cm’lik bir kenar bırakarak pastanın üzerine yayın. Kısa bir uçtan başlayarak pastayı havlu olmadan sarın. Jöleli rulo pastayı bir havluya sarın. Silindir şeklini korumak için dikişli tarafı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine aktarın. En az 30 dakika, en fazla 3 saate kadar buzdolabında soğutun. Dilimlemeden ve servis etmeden önce üstüne pudra şekeri serpin.

 

Malzemeler

10 Kişilik;

Kalıbı yağlamak için tuzsuz tereyağı

3/4 su bardağı çok amaçlı un, ek olarak kalıp için daha fazlası

3/4 su bardağı mısır nişastası

6 büyük yumurta, sarıları ve akları ayrılmış

3/4 su bardağı ve 6 yemek kaşığı toz şeker

1 1/2 tatlı kaşığı saf vanilya özü

1/4 tatlı kaşığı tuz

Serpmek için pudra şekeri

1 1/2 su bardağı krema

1/3 -1/2 su bardağı kaliteli ahududu reçeli, süzülmüş

Benzer Tarifler