Ahududulu ve ballı, yulaflı pancake

Ahududulu ve ballı, yulaflı pancake

Tarif


Balı ve ahududuları orta ateşte, küçük bir tencerede, sık sık karıştırarak, ahududular çözülene kadar ısıtın. Bu işlem ortalama 3 dakikadan fazla sürmemelidir. Tencereyi ateşten alın.

º Yulafları ve tuzu blendere veya küçük kaseli mutfak robotuna koyun ve un kıvamına, veya topaklı un kıvamına gelene kadar işleme devam edin, fakat yine de ince taneli olmalıdır.  

Bir kaseye boşaltın ve kabartma tozu ile tarçını içine karıştırın.

Sütü, yumurtayı ve vanilyayı çırpın ve ardından sıvı karışımı kuru olanla iyice birleşene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı gereğinden fazla yoğunlaşırsa biraz daha süt ekleyin. Hamurun dinlenmesine izin vermeyin, aksi hâlde çok fazla yoğunlaşacaktır.

Yarım çay kaşığı yağı yapışmaz bir tavanın (veya dökme demir ya da kızartma tavasının) üzerine dökün ve bir parça kağıt havlu yardımı ile tüm yüzeyi yağlayın. Tavayı orta ateşe koyun ve ısındığında, tavaya bir seferde 4 pancake sığdıracak şekilde karışımı 4 parça hâlinde dökün. Her bir yüzeyin pişmesi için yaklaşık 2 dakikaya ihtiyacı olacaktır. Genelde pancake pişirirken, yüzeyinde kabarcık oluştuğunu gördüğünüzde çevirirsiniz ve bu işlem doğru olsa da, bu pancake’lerde kabarcıklar daha küçük olacaktır. O yüzden, alt yüzeyin pişip pişmediğini görmek için 2 dakika sonra pancake’leri spatulayla hafifçe kaldırarak kontrol edin ve ardından, piştiğinde, çevirip diğer yüzünü de 2 dakika daha pişirin. Pancake’leri piştikçe bastırmayın ve birden fazla defa çevirmeyin. İlk dördünü pişirdiğinizde, bir tabağa dizin ve temiz bir kurulama bezi ile örtün, ardından tavayı tekrar yağlayın ve önceki gibi devam edin.

Üzerine dökülmüş ılık ahududu ve balla birlikte hemen servis edin. Yulaflar sıvıyı emmeye devam eder ve pancake’ler bekledikçe kurur.

 

Malzemeler

  • 150 gram akışkan bal
  • 150 gram dondurulmuş (veya taze) ahududu
  • 100 gram yulaf ezmesi
  • tercihen organik
  • 0.25 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı toz tarçın
  • 100 mililitre yulaf sütü veya dilediğiniz başka bir tür süt
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya macunu veya özütü
  • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler