Akçaağaç Kremalı Turta

Akçaağaç Kremalı Turta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ocak saat 02:20 | Perşembe 28 Ocak saat 05:05

Tarif

Turta tabanını hazırlayın: Hafifçe unlanmış bir yüzeyde 6 mm kalınlığından biraz ince 1 hamuru daire şeklinde açın ve 23 cm’lik cam turta tabağına sığdırın. 1,5 cm’lik sarkma payı bırakarak fazlalığı kesin. Kenarları aşağı katlayın ve hamuru bir kenara koyun. Kalan hamur dairesinin yarısını (kalan hamuru başka bir kullanım için ayırın) yaklaşık 6 mm kalınlığında açın. Küçük yaprak şekilleri kesin ve isterseniz bıçağın arkasıyla yaprakların damarlarını çizin. Tabanın kenarlarına fırça ile yumurta sürün ve yaprakları yapıştırın. En az 1 saat dondurun.

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Hamurdan yaprakların üzerine biraz daha yumurta sürün. Tabanın içine pişirme kağıdı serin ve turta ağırlıkları veya kuru fasulye ile doldurun. 25-30 dakika arasında taban katılaşana  kadar pişirin. Turta ağırlıklarını ve pişirme kağıdını çıkarın ve tabanın altı hafifçe kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Tel bir ızgara üzerinde yaklaşık 1 saat tamamen soğumaya bırakın.

Dolguyu hazırlayın: Fırının ısısını 150 dereceye düşürün. Şurubu orta-yüksek ısıda büyük bir tencereye koyun ve 5-7 dakika boyunca, dörtte bir azalana kadar pişirin. Kremayı ekleyin ve kaynatın. Ateşten alın.

Orta boy bir kasede tam yumurta,yumurta sarıları, vanilya, tuz ve muskatı çırpın. Sürekli çırparken, yumurta karışımına krema karışımını yavaşça ekleyin ve karışımı ince gözenekli bir elekten geçirerek büyük bir cam ölçüm kabına süzün.

Karışımı tabana dökün ve kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin.  Kreması oturana ama ortası biraz daha hareketli kalana kadar, 45-60 dk pişirin. Servis etmeden önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

 

 

Malzemeler

Turta tabanı için;

  • Çok amaçlı un, çalışma alanı için
  • Pate Brisee
  • 1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış

 

Dolgu için;

  • 1 su bardağı akçaağaç şurubu
  • 2 su bardağı krema
  • 1 büyük yumurta. Ek olarak 4 büyük yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 tatlı kaşığı iri taneli tuz
  • bir tutam taze rendelenmiş muskat

 

Benzer Tarifler