Akçaağaç-Pikan Cevizli Shortbread Kurabiyeler

Akçaağaç-Pikan Cevizli Shortbread Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Bir kasede unları, tuzu ve doğranmış cevizleri karıştırın.

Karıştırma aparatı takılı bir stand mikser kabında, tereyağı ve şekeri yaklaşık 1 dakika pürüzsüz ve hafif olana kadar orta-yüksek hızda çırpın. Akçaağaç şurubu, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyin. İyice birleşene kadar orta seviyede çırpın. Düşük hızda yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Birleşene kadar karıştırın. Hamur pürüzsüz ve esnek olmalıdır. Kare şekli verin. Streç filmle sarın. Sertleşene kadar, 1½ saat veya gece aşırı buzdolabına koyun.

Fırını önden 135 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde, hamuru 1,5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın. 7 cm’lik çift taraflı kare kurabiye kalıbı kullanarak karelere ayırın. Hazırlanmış fırın tepsisine 2,5 cm aralıklarla yerleştirin.

Kurabiyeleri, yarısında döndürerek, kenarları altın rengi olana kadar, 1 saat-1 saat 15 dakika arasında pişirin. Soğumaları için tel ızgaraya aktarın. Kurabiyeler, hava geçirmez bir kapta ve oda sıcaklığında 4 güne kadar saklanabilir.

 

Malzemeler

2¼ su bardağı çok amaçlı un, ek olarak çalışma yüzeyine serpmek için

½ su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan)

½ tatlı kaşığı kaşığı tuz

Yarım su bardağı pikan cevizi yarısı (yaklaşık 60 gr), ince kıyılmış

1 su bardağı (2 kalıp) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

¾ su bardağı şeker

¼ su bardağı saf akçaağaç şurubu

1 büyük yumurtanın sarısı

¼ tatlı kaşığı saf vanilya özü

Benzer Tarifler