Akçaağaç Şurubu Soslu, Balkabaklı, Kavuzlu Buğday Unundan Scone'lar

Akçaağaç Şurubu Soslu, Balkabaklı, Kavuzlu Buğday Unundan Scone'lar
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 24 Kasım saat 11:25 | Salı 24 Kasım saat 16:35

Tarif

Fırını önden 190 dereceye ısıtın. Bir kasede, un, şeker, kabartma tozu, zencefil, tarçın, muskat ve ¾ tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Rendelenmiş tereyağını ekleyin.

Başka bir kasede krema, yumurta ve bal kabağını karıştırın. Un karışımını hamur oluşana kadar karıştırın. (hala parça parça olacak.) Pişirme kağıdı serili bir tepsi üzerinde15 cm’lik bir yuvarlak haline getirin.Üstüne krema sürün. Bir bıçak veya hamur kesici yardımıyla 8 parçaya kesin ve  birbirlerinden 5 cm ayırın.

Arada döndürerek, scone’lar altın rengiolana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Küçük bir kapta eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ve bir tutam tuzu pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sos çok kalınsa, her seferinde 1 tatlı kaşığı fazladan akçaağaç şurubu ekleyin. Scone’ların üstlerini sosa banın ve fırın tepsisi üzerinde ızgara tele aktarın. Servis etmeden önce sosun 30 dakika katılaşmasına izin verin. (Scone’lar yapıldıkları gün en lezzetlidir, ancak hava geçirmez bir kapta tek bir kat halinde 1 güne kadar saklanabilir.)

 

Malzemeler

8 ADET SCONE

2 su bardağı kavuzlu buğday unu

1/3 su bardağı doğal şeker kamışı şekeri

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

¾ tatlı kaşığı toz zencefil

¾ tatlı kaşığı toz tarçın

½ tatlı kaşığı taze öğütülmüş muskat

Tuz

1 kalıp (1/2 su bardağı donuk, rendenin büyük tarafıyla rendelenmiş, tuzsuz tereyağı), ek olarak 1 yemek kaşığı eritilmiş

2 yemek kaşığı ağır krema. Ek olarak fırçayla sürmek için

1 büyük yumurta, oda sıcaklığında

1/3 su bardağı tatlandırılmamış bal kabağı püresi konservesi

½ su bardağı pudra şekeri

2-3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

Benzer Tarifler