İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Akdeniz Sebzeli Piknik Ekmeği

Oylama 0/5
Marinat:

Sarımsağı soyup doğrayın. Biberin tohumlarını ayıklayıp doğrayın. Fesleğen yapraklarını da ince ince doğrayın.

Sarımsak, biber, fesleğen, sirke, tuz ve zeytinyağını karıştırın.

İç harcı:

Biberleri, dışları siyahlaşana dek közleyin. Bir poşete koyup soğumaya bırakın. Sakız kabağı ve patlıcanı dilimleyin. Soğanları soyup halka halka doğrayın. 

Bir tavada yağı kızdırıp soğanları kavurun. Ardından, sakız kabağını kızartıp dilimleri marinata batırın. Patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. 

Biberleri soyun, tohumlarını ayıklayın ve dörde bölün. Ispanakları haşlayıp sularını süzün. Mozzarella toplarını ikiye bölün, domatesleri doğrayın. Ekmeğin tepesini kesip içini oyun. 
Tabanını pesto sosuyla kaplayıp üstüne sıra sıra patlıca, mozzarella, sarıbiber, soğan, sakız kabağı, ıspanak, kırmızıbiber, domates ve patlıcan koyun. Katların en üstüne bir miktar karabiber serpiştirin. 

Ekmeğin tepesini tekrar yerine koyun, ekmeği alüminyum folyoyla sıkıca sarın. 30 dakika fırında bekletip ekmeği dilimleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen