Tarif

Marinat:

Sarımsağı soyup doğrayın. Biberin tohumlarını ayıklayıp doğrayın. Fesleğen yapraklarını da ince ince doğrayın.

Sarımsak, biber, fesleğen, sirke, tuz ve zeytinyağını karıştırın.

İç harcı:

Biberleri, dışları siyahlaşana dek közleyin. Bir poşete koyup soğumaya bırakın. Sakız kabağı ve patlıcanı dilimleyin. Soğanları soyup halka halka doğrayın. 

Bir tavada yağı kızdırıp soğanları kavurun. Ardından, sakız kabağını kızartıp dilimleri marinata batırın. Patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. 

Biberleri soyun, tohumlarını ayıklayın ve dörde bölün. Ispanakları haşlayıp sularını süzün. Mozzarella toplarını ikiye bölün, domatesleri doğrayın. Ekmeğin tepesini kesip içini oyun. 
Tabanını pesto sosuyla kaplayıp üstüne sıra sıra patlıca, mozzarella, sarıbiber, soğan, sakız kabağı, ıspanak, kırmızıbiber, domates ve patlıcan koyun. Katların en üstüne bir miktar karabiber serpiştirin. 

Ekmeğin tepesini tekrar yerine koyun, ekmeği alüminyum folyoyla sıkıca sarın. 30 dakika fırında bekletip ekmeği dilimleyin.

Malzemeler

Marinat için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 12 adet fesleğen yaprağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tutam tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sarı biber
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 350 gram ıspanak
  • 2 adet mozzarella topu
  • 125 gram güneşte kurutulmuş
  • yağda saklanmış domates
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet yuvarlak kepek ekmeği
  • 2 yemek kaşığı siyah zeytinli tapenade

Benzer Tarifler