Tarif

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

Kalıpları dipten tepeye kadar tereyağıyla yağlayın.

Yumurta sarısı, yumurta ve şekeri kabarana dek çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağını içinde eritin. Çikolatalı karışımı, yumurtalara ekleyin ve unu içine katın. Karışımı bir krema torbasına aktarıp kalıpları doldurun.

Kekleri, 13 dakika fırında pişirin.

Kremayla şekeri yoğurt kıvamına gelinceye dek çırpın.

Kekleri kalıplardan çıkarıp çırpılmış krema ve Frenk üzümleriyle servis edin.

Malzemeler

Karışım için:

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 5 adet yumurta
  • 125 gram şeker
  • 250 gram çikolata
  • 250 gram tereyağı
  • 50 gram un

Süsleme için:

  • 1 miktar Frenk üzümü
  • 100 mililitre krema
  • 25 gram şeker

Benzer Tarifler