Hazırlanış

Parfe:

Kremayı, yoğurt kıvamına gelinceye dek çırpıp dolaba koyun. Yumurta aklarını 50 gram şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Çubuk vanilyaları uzunlamasına kesip vanilya özlerini çıkarın. Sütü; çubuk vanilya, vanilya çekirdekleri ve kalan şekerle beraber kaynatın. Çubuk vanilyayı çıkardıktan sonra sütü, yumurta sarılarına ekleyin. Karışımı kısık ateşte iki dakika kaynatın. Tencereyi ocağın üstünden alıp karışımı soğuyana dek mikserle karıştırın. Krema ve nugayı da karışıma ekleyip karışımın tamamını, içine streç film yayılmış bir kek kalıbına boşaltın. Kalıbı dondurun. 

İtalyan Usulü Mereng:

Su, şeker ve mısır şurubunu 121 derecede kaynatın. Bu arada, yumurta aklarını yağsız bir kasede katılaşana dek çırpın. Kaynayan şekerli şerbeti, yumurta aklarına ekleyip mereng soğuyana dek mikserle çırpın. Merengi, normal başlığı olan bir krema sıkma torbasına doldurun.

Malzemeler

Parfe için:

  • 350 mililitre krema
  • 75 gram yumurta sarısı
  • 100 gram şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 125 mililitre süt
  • 100 gram nuga

İtalyan usulü mereng için:

  • 70 mililitre su
  • 250 gram şeker
  • 50 gram glikoz
  • 6 adet yumurta beyazı
  • 1 adet kek

Süsleme için:

  • 1 miktar mevsim meyvesi

Benzer Tarifler