İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Alfacinha Çorbası

Oylama 0/5
Tipik bir Lizbon adına sahip olan bu tarif için işe, geniş bir tencereyi bir miktar zeytinyağıyla kızdırarak başlayın. Zeytinyağı kızdığında, doğradığınız soğanları ve sarımsağı, kabuğu alınmamış kabağı ve bezelyeleri karıştırarak kızartın. Karıştırıp tuz ve biberle çeşnileyin. Sebzeler yumuşadığı zaman kaynar suyu içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin.

Son üç dakikada, dikkatlice yıkamış olduğunuz marul yapraklarını ekleyin ve pişirin. Sonunda çorbayı yapmak için tüm malzemeleri karıştırın, ki bezelye, kabak ve marulumuz sayesinde çorbamız çok hoş ve yeşil bir hâl almıştır.

Çorbayı, büyük servis çorba kasesinde servis edin ve bir miktar zeytinyağı, doğranmış domates, nane ve kişniş yapraklarıyla süsleyin. Bu farklı renkleri karıştırmak göze hoş gelir. Bu ‘Alfacinha’ çorbası güzel olduğu kadar çok da lezzetlidir. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho