Alfacinha Çorbası

Alfacinha Çorbası

Tarif

Tipik bir Lizbon adına sahip olan bu tarif için işe, geniş bir tencereyi bir miktar zeytinyağıyla kızdırarak başlayın. Zeytinyağı kızdığında, doğradığınız soğanları ve sarımsağı, kabuğu alınmamış kabağı ve bezelyeleri karıştırarak kızartın. Karıştırıp tuz ve biberle çeşnileyin. Sebzeler yumuşadığı zaman kaynar suyu içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin.

Son üç dakikada, dikkatlice yıkamış olduğunuz marul yapraklarını ekleyin ve pişirin. Sonunda çorbayı yapmak için tüm malzemeleri karıştırın, ki bezelye, kabak ve marulumuz sayesinde çorbamız çok hoş ve yeşil bir hâl almıştır.

Çorbayı, büyük servis çorba kasesinde servis edin ve bir miktar zeytinyağı, doğranmış domates, nane ve kişniş yapraklarıyla süsleyin. Bu farklı renkleri karıştırmak göze hoş gelir. Bu ‘Alfacinha’ çorbası güzel olduğu kadar çok da lezzetlidir. Deneyin!

Malzemeler

  • 1 adet marul
  • 200 gram kabuklu bezelye
  • 2 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kişniş yaprağı
  • 1 tutam nane yaprağı
  • 750 gram kaynamış su
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler