Alman Usulü Elmalı Tart

Alman Usulü Elmalı Tart

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Kuru üzümleri romda bekletin. Unu, şekeri, tereyağını, yumurtayı, tuzu ve limon rendesini karıştırın, elde yoğurarak top hâline getirin. Turta kalıbını tereyağıyla yağlayın ve pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru un döktüğünüz tezgahta açın ve kalıbın altına koyun. Hamuru çatalla delin ve ahududu reçelini dökün. Hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Kek katmanı:

Tereyağıyla şekeri, yumurtayı ve limon rendesini karıştırın. Unu, kabartma tozunu, bademi ve tarçını karıştırıp tereyağı karışımına ekleyin. İçine süt dökün ve sertleşen hamurun üstüne karışımı yayın. Üstüne kuru üzüm serpin. Elmaları soyun ve çekirdeklerini çekirdek çıkarıcıyla çıkarın. Elmaları ikiye bölün ve dilimleyin. Kek katmanının üstüne elma dilimlerini üst üste koyun, elmalı turtayı fırında, üstü kızarana kadar, 40 dakika pişirin. Kayısı reçelini suyla

Malzemeler

Hamur için:

  • 100 gram kuru üzüm
  • 100 mililitre rom
  • 500 gram un
  • 300 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 220 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yarım limon
  • 100 gram ahududu reçeli

Kek katmanı için:

  • 70 gram yumuşak tereyağı
  • 120 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yarım limon
  • 200 gram un
  • 7 gram kabartma tozu
  • 40 gram toz badem
  • 1 yarım çay kaşığı tarçın
  • 150 mililitre süt

Süsleme için:

  • 7 adet elma
  • 100 gram kayısı reçeli
  • 2 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler