İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Analı Kızlı

Oylama 0/5

Bulguru bir kaseye koyup içine yumurtaları kırın; tuz, pul biber ve unu ekleyin.

Kasedekileri yavaşça elinizle karıştırın. Azar azar su ilave ederek karışımın hamur haline gelmesini sağlayın. Yaklaşık 5-10 dakika hamuru iyice yoğurun.

Hamur kıvamına gelince kasenin üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.

İç harcı hazırlamak için soğanları ortadan ikiye kesip kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Tereyağını tavanın içine koyup soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Pembeleşen soğanların içine kıymayı ekleyin ve karıştırarak kıymayı pişirin.

Birer avuç çam fıstığı ve cevizi beraberce doğrayın. İsteğe göre daha iri taneli ya da incecik doğrayabilirsiniz.

Doğranan çam fıstığı ve cevizi de kıymanın içine ilave edip beraberce pişirmeyi sürdürün.

½ demet maydanozun yapraklarını saplarından ayırın ve yaprakları istediğiniz incelikte doğrayıp kıymanın içine ilave edin. Tuz, karabiberini ekleyip altını kapatın. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Dinlenen hamura rahatça şekil verebilmek için ufak bir kasenin içine su koyup avcunuzu ıslatın.

Harcın yarısından az miktarlarda alıp avcunuzda yuvarlayarak küçük toplar yapın.

Büyük içli köfteleri yapmak için harcın geri kalanından küçük olmayacak parçalar alıp avcunuzda yuvarlayın ve bastırarak baş parmağınızın etrafında döndürerek içi oyuk köfteler hazırlayın. Köftelerin içini küçük bir kaşık yardımıyla hazırladığınız kıyma harcıyla doldurup köfteleri kapatın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın ve içine biraz zeytinyağı döküp ısıtın.

Salçayı bir kaseye koyup az miktarda su ile karıştırarak kıvamını açın.

2 adet soğanın kabuklarını soyup dört parçaya kesin ve ısınan tencerenin içine koyup karıştırın. Kıvamını açtığınız salçayı da ekleyip beraberce kavurun.

Üzerine kuru nane ve tuz ekleyin. Bir gece önceden ıslanıp haşlanmış nohutları ilave edip suyu da koyun. Cevizleri serpiştirin. Hazırlanan bulgur köftesi ve içli köfteleri de yerleştirip tencerenin kapağını kapatıp altını kısarak 30 dakika pişmeye bırakın.

Pişmesine yakın çeyrek demet maydanozun iri saplarını kesip yapraklarını yemeğe ilave edin.

Analı kızlı piştikten sonra ½ limonun suyunu sıkıp ekleyin ve karıştırın. Servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Maksut Aşkar