Tarif

Fırını 170 derecede önceden ısıtın. Ananası soyup gözlerini ayıklayın. Çekirdek kısmını elma oyacağı yardımıyla çıkarın. Vanilya çubuklarını uzunlamasına kesin ve ananasın oyuk kısmına tarçın çubukları ve biberiyeyle beraber koyun. Tavada tereyağını kızdırıp ananasın her tarafını hafifçe kavurun. Ananası bir fırın tepsisine koyup üstüne tavadaki tereyağını dökün ve bal koyun. Yaklaşık 45 dakika kadar fırında pişirin. Ananası fırından alıp baharatları ve biberiyeyi çıkardıktan sonra tereyağında yuvarlayıp bir servis tabağına alın. Üstüne karamel sosunu dökün. Krem şanti ve vanilyalı dondurmayla servis edin.

Karamel sosu için bir tencerede suyla şekeri kaynatın. Şeker, yavaş yavaş açık kahverengi karamel kıvamına gelsin. Başka bir tencerede kremayı ısıtın, karamele ekleyin ve karamel sosunu güzelce karıştırın.

Malzemeler

  • 1 adet ananas
  • 2 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 125 gram krem şanti
  • 1 ölçü vanilyalı dondurma

Karamel sosu için:

  • 50 mililitre su
  • 200 gram şeker
  • 200 mililitre krema

Benzer Tarifler