Ananas ve Hindistan Cevizli Trifle

Ananas ve Hindistan Cevizli Trifle

Tarif

Hazırlanışı:

Şeker şurubu yapmak için, suyu ve şekeri küçük bir tencerenin içine koyun ve şeker eriyene ve karışım koyulaşana kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Alternatif olarak, bal kullanabilirsiniz.

Çarkıfelek meyvesi posasını ve limon kokulu mersinin yarısını süzme yoğurt ile karıştırın, sonra kenara alın.

Bir tencereyi orta ateşte ısıtın, ardından hindistan cevizi ve ezilmiş bisküvileri ekleyin. Bir tutam tuz ve kalan limon kokulu mersin ile çeşnilendirin, sonra bir araya getirin. Altın rengini alana kadar kızartın.

Birkaç yemek kaşığı şeker şurubunu içinde zencefil, misket limonu kabuğu ve suyu, limon otu ve kırmızı biber olan bir kaseye ekleyin ve karıştırmak için çırpın. Doğranmış muz ve ananas ekleyerek karıştırın.

Dört cam kalıba trifle’ı kat kat hazırlayın: meyvelerle başlayın, ardından hindistan cevizi ve bisküvi karışımı, ardından yoğurt. Kalıplar dolana kadar tekrarlayın, bisküvi karışımıyla bitirin ve en üste biraz nane koyarak ve şeker şurubu gezdirin.

Malzemeler

  • ¼ bardak pudra şekeri
  • ½ bardak su
  • 1 bardak süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş limon kokulu mersin tohumu
  • 1 çarkıfelek meyvesi
  • 1 bardak hindistan cevizi tozu
  • 4 yulaflı bisküvi, ezilmiş
  • 1 tutam tuz
  • ½ tatlı kaşığı zencefil, ince ince doğranmış
  • ½ misket limonunun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • ½ tatlı kaşığı rendelenmiş limon otu
  • Küçük bir tutam kırmızı biber
  • 1 muz, ince doğranmış
  • 1 bardak ananas, ince doğranmış
  • Nane yaprakları, süslemek için bölünmüş

Benzer Tarifler