Ananas ve Sultani Bezelyeli Tavuk Sote

Ananas ve Sultani Bezelyeli Tavuk Sote

Tarif

Hazırlık:

  • Yumurtalı erişteler için bir tencere tuzlu suyu kaynatın.

Tavuğun marine edilmesi:

  • Tavuğu şeritler hâlinde kesip tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tavuğu susam yağı ve iki yemek kaşığı soya sosunda marine edin.

Malzemelerin hazırlanması:

  • Ananası temizleyin. Çekirdeğini çıkarıp ananası dilimleyin.
  • Biberi iyiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp şeritler hâlinde kesin.
  • Sultani bezelyeleri temizleyin.
  • Sultani bezelyeleri şeritler hâlinde kesin.

Şimdi wok’ta soteleyeceğiz:

  • Tavukları marinattan çıkarın ve kağıt havluyla kurulayın.
  • İnce bir tabakayla kaplanacak şekilde mısır nişastasına batırın.
  • 2 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın.
  • Tavukları altın rengi alana dek, 2 dakika kadar kızartın.
  • Tavukları wok’tan alıp tabağa koyun.
  • 1 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın.
  • Bezelye, biber ve ananası 5 dakika soteleyin.
  • Tavuğu ve bir miktar soya sosu ekleyin.
  • Ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.
  • 1 yemek kaşığı bal ekleyin.

Eriştelerin pişirilmesi:

  • Erişteleri paketin üstündeki talimatlara göre pişirin. Genelde 2 ila 3 dakika sürer.
  • Bir süzgeçle suyunu süzün.
  • Wok’a ekleyin ve kısa bir süre soteleyin.

Malzemeler

 

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 miktar susam yağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet ananas
  • 1 adet kırmızı biber
  • 300 gram sultani bezelye
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 miktar pirinç yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 400 gram yumurtalı erişte
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler