Ananas ve Sultani Bezelyeli Tavuk Sote

Ananas ve Sultani Bezelyeli Tavuk Sote

Hazırlanış

Hazırlık:
• Yumurtalı erişteler için bir tencere tuzlu suyu kaynatın. Tavuğun marine edilmesi:
• Tavuğu şeritler hâlinde kesip tuz ve karabiber ekleyin.
• Tavuğu susam yağı ve iki yemek kaşığı soya sosunda marine edin. Malzemelerin hazırlanması:
• Ananası temizleyin. Çekirdeğini çıkarıp ananası dilimleyin.
• Biberi iyiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp şeritler hâlinde kesin.
• Sultani bezelyeleri temizleyin.
• Sultani bezelyeleri şeritler hâlinde kesin. Şimdi wok’ta soteleyeceğiz:
• Tavukları marinattan çıkarın ve kağıt havluyla kurulayın.
• İnce bir tabakayla kaplanacak şekilde mısır nişastasına batırın.
• 2 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın.
• Tavukları altın rengi alana dek, 2 dakika kadar kızartın.
• Tavukları wok’tan alıp tabağa koyun.
• 1 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın.
• Bezelye, biber ve ananası 5 dakika soteleyin.
• Tavuğu ve bir m

Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 miktar susam yağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet ananas
  • 1 adet kırmızı biber
  • 300 gram sultani bezelye
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 miktar pirinç yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 400 gram yumurtalı erişte
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler