İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ananas ve Sultani Bezelyeli Tavuk Sote

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Yumurtalı erişteler için bir tencere tuzlu suyu kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Tavuğun marine edilmesi:
    • Tavuğu şeritler hâlinde kesip tuz ve karabiber ekleyin.
    • Tavuğu susam yağı ve iki yemek kaşığı soya sosunda marine edin.
  3. Prev3/5Next

    Malzemelerin hazırlanması:
    • Ananası temizleyin. Çekirdeğini çıkarıp ananası dilimleyin.
    • Biberi iyiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp şeritler hâlinde kesin.
    • Sultani bezelyeleri temizleyin.
    • Sultani bezelyeleri şeritler hâlinde kesin.
  4. Prev4/5Next

    Şimdi wok’ta soteleyeceğiz:
    • Tavukları marinattan çıkarın ve kağıt havluyla kurulayın.
    • İnce bir tabakayla kaplanacak şekilde mısır nişastasına batırın.
    • 2 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın.
    • Tavukları altın rengi alana dek, 2 dakika kadar kızartın.
    • Tavukları wok’tan alıp tabağa koyun.
    • 1 yemek kaşığı yağı wok’ta ısıtın.
    • Bezelye, biber ve ananası 5 dakika soteleyin.
    • Tavuğu ve bir miktar soya sosu ekleyin.
    • Ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.
    • 1 yemek kaşığı bal ekleyin.
  5. Prev5/5Next

    Eriştelerin pişirilmesi:
    • Erişteleri paketin üstündeki talimatlara göre pişirin. Genelde 2 ila 3 dakika sürer.
    • Bir süzgeçle suyunu süzün.
    • Wok’a ekleyin ve kısa bir süre soteleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen